Ya Enerji Dairesi, ya pahalı elektrik...

4 Ekim 2022

A
A

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, ülkede enerjiyi gerçek anlamda planlanması gerektiğini belirterek, enerji arzının ucuz ve sürdürülebilir hale getirmenin şart olduğunu söyledi. Amcaoğlu, “Yapamazsak, enerji fiyatları artacak” uyarısında bulundu.

ZgotmplZ

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, enerji konusunda gerekli adımlar atılması gerektiğini, aksi halde elektrik fiyatlarının yükselebileceğini söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan Amcaoğlu, “Ülke yönetilirken eksik ve yanlış yapıldığı zaman birilerini suçluyoruz ve birilerini suçlayarak bir yerlere geleceğimizi sanıyoruz. Artık siyasetin iki dudağın arasından özellikle enerji arzını çıkarıp sürdürülebilir enerji sağlamak zorundayız.” dedi.

“ENERJİ DAİRESİ KURMAK ZORUNDAYIZ”

Türkiye ile yapılan protokollerden de söz eden Bakan Amcaoğlu, 2016’da Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yaparken, “Enerji dairesini kurmak zorundasınız” dendiğini, ancak bu dairenin hala kurulmadığını kaydetti.

Amcaoğlu, “Enerjiyi yöneteceğinizi söylersiniz ama bunu hala 1974’teki Fasıl 170 ve Fasıl 171’in içindeki mevzuatlarla idare etmeye çalışırsınız.” dedi. Amcaoğlu, şunları ifade etti:

“Eski bir bürokrat olarak, yeni yasaları hayata geçirmemiz gerektiğine inancım tamdır. Enerji Dairesi ve Enerji Üst Kurulu çalışmalarında sona geldik. Çağın koşullarına uygun enerji strateji eylem planını hayata geçirmek için, Enerji Dairesi ve Enerji Üst Kurulu, Bakanlar Kurulu'ndan geçti. Bu kurulda 9 kişilik uzman kişi olacak. KTMMO, KTTO, KTEZO, KTSO, Kıb-Tek bu kişileri önerecek. Enerji Üst Kurulu’nun ortaya çıkaracağı enerji strateji planından sonra, 6 ay, 6 yıl, 16 yıl sonrasında nelere ihtiyaç olacağı belirlenecek. Yenilenebilir enerjinin koşulları ortaya çıkarılacak. Planlar yapılacak. Enerji Dairesi içerisinde en az 15 mühendisle birlikte bunların hayata geçmesine katkıda bulunulacak.”

"YAPAMAZSAK, ENERJİ FİYATLARI ARTACAK”

"Bu ülkede enerjiyi gerçek anlamda planlamalıyız. Enerji arzını ucuz ve sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Yapamazsak, enerji fiyatları artacak.” uyarısını yapan Bakan Amcaoğlu, gerekli tedbirler alınmazsa, enerji girdi maliyetlerinin artacağını, hane halkının, iş hayatının ve üretimin sırtına yüklenen elektrik fiyatlarının yükselebileceğini kaydetti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu, “Enerji strateji eylem planına göre hangi tarihte neler yapacağımız netleşecek. Çevre ile uyumlu, sürdürülebilir ve düşük maliyetli, kaliteli enerji politikası üretmek kaçınılmazdır.” diye konuştu.

Bakan Amcaoğlu, “333 gün güneş enerjisi gören bir ülkede yaşıyoruz. Bu şanstır, bu şansı kullanmalıyız. Maalesef bugüne kadar eksik adımlar atılmıştır. Güney’de bu başarıldı. Biz hala kendi kendimizle boğuşup 100 megavatlık enerjiyi Güney’den 45 dolara karşılıyoruz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar