Üstel'in ardından kabine üyeleri arasında külliye açıklaması yarışı

29 Eylül 2022

Güncelleme: 29 Eylül 2022

A
A

Yapımına başlanan külliye ile ilgili Başbakan Üstel'in açıklamasını ardından kabinenin pek çok üyesinden peş peşe açıklamalar geldi.

ZgotmplZ Başbakanlık

Kabine, kamuoyunda "külliye" olarak bilinen, Cumhurbaşkanlığı binası, Meclis binası ve millet bahçesinden oluşan "Cumhurbaşkanlığı Sarayı Projesi" konusundaki tartışmalara karşı tek ses oldu.

Dün Başbakan Ünal Üstel'in akşam saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından pek çok kabine üyesi peş peşe açıklamalarda bulundu.

Açıklamaların ortak noktası yeni binalara olan ihtiyaç ve "Türkiye düşmanlığına taşınan tepkiler" oldu.

ATAOĞLU: TARTIŞMALAR DOĞRU ZEMİNDE YAPILMALI

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yeni proje için “Cumhuriyet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin proje temellerinin atılması ile birlikte, Kıbrıs Türkü’nün büyük mücadelelerle varlığını perçinlediği KKTC Devleti’nin, sonsuza dek var olacağının bir sembolü olacaktır.” dedi.

Ataoğlu, “Kurumsallaşma ve devlet yapısının güçlendirilmesine büyük katkı sağlayacak olan projeyi, hükümet olarak desteklediğimizi bir kez daha deklere eder, tartışmaların doğru zeminde ve doğru eksende yapılması gerekliliğini, devletimizin geleceği açısından elzemdir.” ifadelerini kullandı.

ERTUĞRULOĞLU: TEPKİLER ANLAMSIZ VE GEREKSİZ

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, çok uzun yıllardan beridir ihtiyaç olan Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi yeni hizmet binalarının yapımına gösterilen tepkileri anlamsız ve gereksiz gördüğünü vurgulayarak, şiddetle kınadığını belirtti.

AMCAOĞLU: KONUYU NEREDEYSE TÜRKİYE DÜŞMANLIĞINA TAŞIMAK YANLIŞ

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da, Cumhuriyet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’nin Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türk halkına bir armağanı olduğunu söyledi. Ekonomik anlamda bazı toplumsal ihtiyaçlar öne sürülüp, hastane veya okul yapımının daha öncelikli olması gerektiğinden söz edilmesinin elbette bir dereceye kadar anlaşılır olmakla birlikte, konuyu neredeyse Türkiye düşmanlığına taşımanın son derece yanlış olduğunu ifade eden Bakan Amcaoğlu, bunun Kıbrıs Türk halkına yakışmayan bir tutum olduğuna işaret etti.

ALTUĞRA: KIŞKIRTICI EYLEMLERİ DOĞRU BULMUYORUM

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Kıbrıs Türklerinin her alanda gelişip kendi kendine yetmesi, kurduğu devletin daha da güçlenmesi için her alanda karşılıksız desteklerini esirgemeyen Anavatan Türkiye'nin KKTC devletinin ihtiyacı olan Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi yeni binalarının yapımına da destek vermesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.  Altuğra, "Yapımına başlanan bu iki proje bahane edilerek düzenlenen ve Anavatanızının da hedef alındığı kışkırtıcı eylemleri doğru bulmuyorum." dedi.

ŞAN: BİR İHTİYAÇ

Maliye Bakanı Alişan Şan ise, Cumhuriyet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi ile Millet Bahçesi projesinin hayat bulmasının genç Cumhuriyetimizin daha kurumsal bir yapıya sahip olmasına katkı koyacak bir eser olduğunu vurguladı. Bakan Şan, gerek Cumhurbaşkanlığı binasının, gerekse Cumhuriyet Meclisi binasının mevcut haliyle yetersiz kaldığı, ihtiyaçları karşılamadığının herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğuna işaret ederek, yapımına başlanan yerleşkenin bir ihtiyaç dolayısıyla yıllardır dile getirilen fakat hayat bulmayan bir düşüncenin hayat bulması olduğunu kaydetti.  

OĞUZ: KURUMSAL YAPILAŞMADAKİ ÖNEMLİ BİR ALTYAPI YATIRIMI

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hibe olarak yapılacak Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi ve Cumhuriyet Meclisi Binasının KKTC‘nin kurumsal yapılaşmadaki önemli bir altyapı yatırımı olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar