Üstel'den El-Sen'e: Siz kim oluyorsunuz? Yaptıkları zorbalık, şov...

16 Nisan 2022

Güncelleme: 16 Nisan 2022

A
A

İçişleri Bakanı Üstel, devlet kurumların elektriklerinin kesilmesi nedeniyle El-Sen'e ateş püskürdü. Yaşananları zorbalık ve şov olarak niteleyen Ünal Üstel, suç işleyenlerin cezalarını çekmesi gerektiğini söyledi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi -Ramazan Adnan

İçişleri Bakanı Ünal Üstel, kurumlarda yaşanan elektrik kesintilerini ve yapılan grevi doğru bulmadığını açıkladı.

Kesintiler nedeniyle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Çalışanları Sendikası'na (El-Sen) sert ifadeler yönelten Üstel, Başbakan Faiz Sucuoğlu ile sendika arasında imzalanan protokolü de olumlu karşılamadı.

Son dönemde Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, bakanlıklar ve kurumların elektrikleri birbiri ardına "borç" gerekçesiyle kesilirken, kurumlardan yapılan açıklamalarda elektirk borçlarının bulunmadığı bildirilmişti.

El-Sen, "Oluşacak zarara herhangi bir sübvanse yöntemi gösterilmemesi, kurumun üretim/dağıtım/iletim eksiklikleri hakkında herhangi bir adım atılmaması ve bir deniz aşırı sermaye grubunun üretici olarak KKTC'ye davet edildiği iddiaları"nı gerekçe göstererek, 12 Nisan günü ülke genelinde iş bırakma eylemine başlamıştı.

Dün akşam Ankara'dan dönen Başbakan Sucuoğlu, El-Sen ile görüşmüş ve 6 maddeden oluşan sendikanın taleplerini kabul etmiş, imzalanan protokolün ardından El-Sen'in eylemi de sona ermişti.

Ada TV'de Gündem Özel programında Mine İçsel'in sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Ünal Üstel, şunları kaydetti:

"Elektrik hepimizi direk ilgilendiren bir konudur. Yapılan tarife değişikliği nedeniyle bazı sıkıntılar oldu. Ardından Başbaklan Faiz Sucuoğlu da bir takım iyileştirmeler olacağını kamuoyuyla paylaştı.  Bunun üzerine de mali protokolü imzalamak üzere Ankara'ya çağrıldı. Başbakan gitti ve hemen memlekette zorbalık başladı. İlgili sendika bakanlıkların elektirğini kesmeye başladı. Bu durumun hiçbir hak ve hukuku yok. Tamamen zorbalık. Siz kim oluyorsunuz ki, cumhurbaşkanlığı makamının elektriğini kesiyorsunuz? Borcu yok. Farzedelim borcu var, bu mazeret değil. O makamı yıpratıyorsunuz. Bu doğru bir davranış ve doğru bir zihniyet değil.

İçişleri Bakanı olarak ben büyük rahatsızlık duydum ve bu tip zorbalıklara müsaade etmeyeceğim. Başbakan ve ilgili bakan Türkiye'de, ilgili sendika yasal hakkı olmadığı için zorbalıkla elektrikleri kesiyor. Bir kere makama saygısı olmalı insanların. Gayrıresmi hareket, polise de şikayet edildi, tutuklama da oldu. Çünkü bu hırsızlıktır.

İlgili bakanlıkların elektriklerinin kesilerek iş yapması engellenirken, jeneratör kullanımı nedeniyle iki kat fazla yakıt tüketmelerine neden oluyorlar.

Protokoldeki davaların geri çekilmesi maddesi bana göre doğru değil. Suç işleyen cezasını çekecek.

Birlik ve beraberlik içerisinde bu ekonomik zorlukları aşabiliriz. Bu tip zorbalıkla yapılan hareketlerle değil. Bu ülke hepimizin. Sendikadaki arkadaşlar makamlara zarar verdi. Herkesin saygılı olması lazım. Tasvip etmiyorum. İçişleri Bakanı olarak bütün bunların karşısında olmaya da devam edeceğim.

Bu yaklaşım doğru değil. Herkes Ankara'dayken elektrikleri keserek, ülkede şov yapasın... Böyle grev de olmaz. Ülkenin değerlerine, insanımız ve geleceğimize zara veriliyor. Fikirler farklı olabilir ancak esas olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Halkın takdir ettiği, çıkan hükümete saygılı olunmalı. Bundan sonra umarım bu tip hareketler olmaz, olursa da biz hep karşısında olacağız."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar