Üstel'den Derinya resti: Kimse engel olamaz

21 Ocak 2023

Güncelleme: 21 Ocak 2023

A
A

Derinya'ya yapılması planlanan sosyal konut projesini engellemeye yönelik birtakım seslerin çıktığını dile getiren Üstel, "Kim ne derse desin biz ülkemiz, gençlerimiz, hükümetimiz ve KKTC için ne gerekiyorsa onu yapacağız." dedi.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte duyurduğu "üç müjde"den "Derinya'ya sosyal konut" projesine yönelik eleştirileri yanıtladı.

Gazimağusa'da katıldığı "Gazimağusa'yı Çok Sevmek" isimli fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Üstel, gençlerin kendi beldelerine sahip çıkarak, sosyal ve kültürel çalışmalar yapmalarının önemli olduğunu belirterek, "hükümet olarak söz konusu çalışmaları desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini" söyledi. 

Gençlerin ekonomik koşullar nedeniyle göç etmelerine hükümet olarak karşı olduklarının altını çizen Başbakan Üstel, bu noktada gençlerin ev sahibi olabilmeleri için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Maraş’a yapılması planlanan sosyal konut projesine işaret eden Üstel, “Gençlerimizin yükselen maliyetlerden dolayı ev sahibi olmakta yaşadıkları zorlukları gidermek için Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Derinya Bölgesi’nde sosyal konut projesinin girişimlerini başlattık.Bu projeye ek olarak farklı projelere de imza koymaya devam edeceğiz.” dedi. 

Kamuoyunda projeyi engellemeye yönelik birtakım seslerin çıktığını dile getiren Üstel, “Kim ne derse desin biz ülkemiz, gençlerimiz, hükümetimiz ve KKTC için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Kimseye kulak vermeden, hükümet olarak gençlerimizin ülkelerinde kalmaları, yaşamaları ve topraklarına sahip çıkmaları için elimizden gelen katkıyı koyacağız.” şeklinde konuştu.

Projenin detaylarını açıklayan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, projenin 276 konuttan oluşacağını açıklamıştı. 15 yıllık bir ödeme planı düşündüklerini kaydeden Oğuzhan Hasipoğlu, faiz oranlarını uygun olacağını ve gençlerin "kira öder" gibi taksitlerle konut sahibi yapılacağını belirtmişti.

Mimarlar Odası, sosyal konut projesini, Derinya gibi uzun yıllardır alt ve üst yapı yatırımı yapılmamış, ülkesel fiziki plan çerçevesinde yer verilmemiş bir noktada uygulamanın imar planlarına aykırı olduğunu açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar