Üstel: Kablo ile enerjiyi en kısa sürede Türkiye'den getireceğiz

20 Ocak 2023

Güncelleme: 21 Ocak 2023

A
A

Başbakan Ünal Üstel, Genç İş Adamları Derneği’nin (GİAD) 23. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Üstel elektrik konusunda net konuştu: En kısa sürede kablo ile enerjiyi ana vatan Türkiye’den getirmiş olacağız

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel Türkiye'den KKTC'ye denizden kablo ile getirilecek olan elektrik konusunda açıklamalarda bulundu. 

Türkiye ve KKTC arasında imzalanan Mali ve İktisadi İşbirliği Protokolü’ne hatırlatan Üstel, “Ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile yaptığımız protokolle, ekonomimizi geliştirmek ve KKTC’nin kendi ayaklarının üzerinde durabilmesini sağlamak için çalışıyoruz. Yedi aylık hükümet dönemimizde ana vatanımızla imzaladığımız Mali ve İktisadi İşbirliği Protokolü içerisindeki eylem planlarının büyük bir kısmını gerçekleştirerek hem ekonomimize hem de sürükleyici sektörlerimize destek sağladık" diye konuştu.

 

ENERJİYİ DEVLET POLİTİKASI HALİNE GETİRDİK

Enerji sorunu hakkında konuşan Üstel sözlerini şöyle sürdürdü: "Ana vatanımızla enerji konusunda yeni bir adım attık. Artık enerjide yaşanan sıkıntıları önümüzdeki 3-4 yıl sonra yaşamamak adına enerjiyi devlet politikası haline getirdik. Susuzluk içinde kıvranırken ana vatan Türkiye Cumhuriyeti ile Asrın Projesi’ni gerçekleştirip kentlerimizi, köylerimizi suya nasıl kavuşturduysak en kısa sürede kablo ile enerjiyi de ana vatan Türkiye’den getirmiş olacağız."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar