Üstel, Dilekkayalıları ikna turunda

12 Kasım 2022

Güncelleme: 12 Kasım 2022

A
A

Başbakan Üstel, Dilekkaya-Gaziköy yolunun harap halde kalması ve çözüm üretilmemesi nedeniyle yerel seçimde sandığa gitmeme kararı alan Dilekkayalıları ziyaret etti, 8 ay sonra çalışmalara başlanan yolu inceledi.

ZgotmplZ Başbakanlık

Başbakan Ünal Üstel, Gaziköy – Dilekkaya arasında yapımı devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Mesarya köylerinden Dilekkaya, Kırıkkale, Erdemli ve Yiğitler köylüleri, uzun zamandır yol sorunlarının devam ettiği gerekçesiyle 10 Eylül’de eylem yapmıştı. Dilekkaya köylülüleri, Dilekkaya-Gaziköy yolunun harap halde kalması ve çözüm üretilmemesi nedeniyle yerel seçimde sandığa gitmeme kararı almıştı. Yaşananlar üzerine 8 aydır bölge halkının yapılmasını beklediği yolda 26 Ekim'de altyapı çalışmaları başlatılmıştı. 15 Kasım’dan sonra ise asfaltlama yapılacağı açıklanmıştı. 14.2 km’lik yolun, 12.5 km’si daha önce bitirilirken, kamulaştırmadan kaynaklı ara emri alınması yüzünden yol yapımının 1.7 kilometrelik bölümü beklemedeydi.

Dilekkaya köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Başbakan Üstel, yol çalışmasının büyük bir bölümünde sona gelindiğini, geri kalan kısmının ise en kısa sürede alt yapı çalışması tamamlanarak asfaltlama işleminin ardından bölge halkının hizmetine açılacağını ifade etti.

Başbakan Ünal Üstel, Dilekkaya köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, hükümetin tüm gücüyle çalışarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile kritik öneme sahip projeleri hayata geçirdiğini belirten Üstel, "Asrın su projesi ile Toroslar’dan Geçitköy’e akan su, tüm adaya can suyu olmuştur.‘’ dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle su projesinin 2’nci etabının açılışının yapıldığını, Güzelyurt bölgesinde narenciye üreticilerinin yaşadığı sulama sıkıntısının aşıldığı ve Orta Mesarya Ovası Sulaması İletim Hattı projesi bittiği zaman, Mesarya’nın su sıkıntısının son bulacağının da müjdesini verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar