Ukrayna'dan kalkan tahıl yüklü gemi İstanbul'a ulaştı

2 Ağustos 2022

A
A

Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan hareket eden mısır yüklü Razoni kuru yük gemisinin, İstanbul Boğazı Karadeniz girişine ulaştığını, kendisine tahsis edilen mevkiye demirlediği bildirildi.

ZgotmplZ Türkiye Milli Savunma Bakanlığı

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan hareket eden mısır yüklü Razoni kuru yük gemisinin, İstanbul Boğazı Karadeniz girişine ulaştığını, kendisine tahsis edilen mevkiye demirlediğini bildirdi.

Sierra Leone bayraklı gemi Lübnan'a 27 bin ton mısır taşıyor.

Gemi, İstanbul'da yapılacak denetimin ardından varış limanına hareket edecek.

Sevkiyat yapacak ilk gemiyi takiben diğer gemilerin de belirlenen koridor ve usuller çerçevesinde intikallerinin planlandığı bildirildi.

Karadeniz'den güvenli gıda taşımacılığının tesisi için 22 Temmuz 2022'de, İstanbul Dolmabahçe Sarayı'ndaki Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in huzurunda Ukrayna ve Rusya ile "İstanbul Tahıl Anlaşması" imzalanmıştı.

24 Şubat'tan bu yana Ukrayna ile Rusya arasında patlak veren savaş nedeniyle yük gemilerinin Ukrayna limanlarından çıkamaması sonucu dünyanın pek çok ülkesi tahıl kriziyle karşı karşıya kalmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar