UBP vakit kaybetmeyecek: Olağanüstü kurultay bu pazar

7 Eylül 2022

Güncelleme: 8 Eylül 2022

A
A

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Olağanüstü Kurultayı pazar günü yapılıyor.

ZgotmplZ MYK Haber

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun istifasının ardından UBP yetkili organları, “olağanüstü kurultay tarihi” gündemiyle peş peşe toplandı.

Lefkoşa, Yakındoğu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda önce Merkez Yönetim Kurulu ardından Parti Meclisi toplantısı gerçekleşti.

Alınan kararla, olağanüstü kurultayın 11 Eylül Pazar günü yapılması kararlaştırıldı.

UBP Girne Milletvekili, Başbakan Ünal Üstel, UBP Parti Meclisi toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, kurultayın 11 Eylül Pazar günü gerçekleşmesi yönünde karar ürettiklerini ifade etti.

Üstel, “Ben kurultayın ardından hem Genel Başkan hem de Başbakan olarak yoluma devam edeceğim.” dedi.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da, istifa metninde de belirttiği gibi iki başlılığa son vermek için olağanüstü kurultayı bir an önce yapma kararı aldıklarını kaydetti. Bu çerçevede Pazar saat 10.00’da olağanüstü kurultayı yapacaklarını ifade eden Hasipoğlu, bu kararın parti meclisinden oybirliğiyle çıktığını söyledi.

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, "iki başlı durumu" artık sürdüremeyeceğini belirterek, bugün parti başkanlığı görevinden istifa etmişti.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, parti tüzüğü gereği genel başkanlık görevini vekaleten sürdüreceğini ve partiyi yeni genel başkanını seçmek üzere 45 gün için olağanüstü kurultaya götüreceğini açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar