UBP MYK'da alınan kararlar Tatar'ın hamlelerini kısıtladı

30 Nisan 2022

Güncelleme: 30 Nisan 2022

A
A

UBP MYK toplantısından çıkan Başbakan Faiz Sucuoğlu 17:30’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la görüşüp görevi iade edeceğini açıklarken, Genel Sekter Hasipoğlu da MYK’da alınan kararları sıraladı...

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu sona erdi. Başbakan Faiz Sucuoğlu yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası açıklama yaptı.

Başbakan Sucuoğlu, saat 17.30'da Cumhurbaşkanlığına ziyaret edeceğini ve hükümet kurma görevini geri Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a vereceğini söyledi. Sucuoğlu, MYK toplantısında genel konuları görüştüklerini belirtti.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da Sucuoğlu’nun açıklamasının ardından UBP MYK’sında alınan kararları açıkladı.

“GÖREVİ BAŞKA BİR UBP’Lİ VEKİLE VERMESİNİ KABUL ETMEYECEĞİZ”

Hasipoğlu, “Genel Başkanımızı haricinde başka bir UBP’li vekile hükümeti kurma görevinin verilmesini kabul etmeyeceğiz” dedi.

Hükümet ortaklarının bir metin dayatmasını kabul etmeyeceklerini ifade eden Hasipoğlu “4. bir anlaşma metni sorumluluktan kaçmaktır. UBP olarak sorumluluktan kaçmadık, kaçmayacağız. Partimiz, yeni hükümetin kurulması için görevin Faiz Sucuoğlu’na verilmesi kararını üretmiştir” dedi.

Hasipoğlu, Genel Başkan haricinde başka bir vekile hükümeti kurma görevinin verilmesini kabul etmeyeceklerini aktardı.

“ŞART KONULMASI KABUL EDİLEMEZ”

İmzalanan 3 metin olduğuna değinen Hasipoğlu, “Bir şart konulmasını UBP kabul etmez. Bir şartın dikte edilerek, kabul ettirilemeyeceği yönünde karar ürettik” dedi.

Hasipoğlu, şöyle devam etti: “Ateşten gömleği giymekten imtina ettiler. Böyle bir belgeyi sunmakla bahane ürettiler. UBP’nin seçilmiş genel başkanı vardır. Genel başkan haricinde başka bir vekile hükümeti görevinin verilmesini kabul etmeyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar