Türkiye'deki depremlerde can kaybı 48 bin 448'e yükseldi

13 Mart 2023

A
A

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma yol açan ve Suriye’yi de vuran Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 48 bin 448'e yükseldi.

ZgotmplZ

Türkiye ve Suriye’yi vuran depremin üzerinden 36 gün geçti.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.

Türkiye Cumhuriyeti (TC) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerde hayatını kaybeden kişilerin sayısının 48 bin 448'e yükseldiğini açıkladı.

Bir önceki kayıp sayısını 11 Mart'ta İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, 47 bin 975 olarak vermişti.

10 Mart'ta Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı sonrasında açıklama yapan TC Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise deprem bölgelerinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve şimdiye kadar 1 milyon 706 bin binada inceleme yapıldığını belirtti. Kurum, bu binalardan 821 bin 302 bağımsız bölümün ağır hasarlı, acil yıkılacak olduğunun tespitinin yapıldığını söylemişti.

Deprem bölgesinde inşaatları yıkılan müteahhitlere yönelik olarak hukuki süreçler devam ediyor.

Yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda, sorumlulukları belirlenerek tutuklanan şüpheli sayısı 13 Mart itibarıyla 269'a yükseldi.

ÜÇ İLDE EĞİTİM ÖĞRETİM YENİDEN BAŞLADI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep, Adana ve Osmaniye'de eğitim öğretim bugün yeniden başladı.

Yarıyıl tatilinin ardından 6 Şubat'ta başlaması planlanan eğitim öğretim, depremler nedeniyle ertelenmişti.

Adana'da 497 bin, Gaziantep'te 662 bin, Osmaniye'de 137 bin öğrenci olmak üzere yaklaşık 1.3 milyon öğrenci ders başı yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar