'Tüm toplu taşıma tek çatı altında toplanacak'

16 Haziran 2022

Güncelleme: 17 Haziran 2022

A
A

Bakan Erhan Arıklı sektör temsilcileriyle toplu taşımayı tek çatı altında toplamayı konuştu ve olumlu yanıt aldı. Yeni sisteme üniversiteler de dahil oluyor.

ZgotmplZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, “tüm toplu taşımacıların tek bir çatı altında, kurulacak bir şirketin bünyesinde toplanacağını ve oluşturulacak yeni sistem sayesinde herkesin kazanacağını” söyledi. 

Bakan Arıklı, bugün Sayıştay Başkanlığında düzenlenen toplantıda, üniversite temsilcileri ve toplu taşımacıların oluşturduğu Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş) ve Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda üniversitelerin toplu taşımacılıkta oluşturulacak yeni sistem ile ilgili görüşlerinin alındığı belirtildi. 

Toplantıya, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kıbrıs İlim Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ) temsilcileri katılırken Trafik Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil ile Bakanlık Özel Kalem Müdürü Hande Güzoğlu da toplantıda hazır bulundu. 

“BİN 950 TOPLU TAŞIMA ARACI VAR”

Bakan Arıklı, toplantının öncesinde yaptığı konuşmada, toplu taşımacılıktaki sıkıntılara işaret ederek, “Akaryakıt fiyatları her geçen gün artıyor. Alternatif olarak toplu taşımacılığı geliştirmek zorundayız. Ülkede bin 950 adet izinlendirilmiş toplu taşıma aracı seyrüsefer halinde. Bunlara ek olarak izin bekleyen yaklaşık 100 adet başvuru var. Bu bir israf. Bütün taşımacıları bir araya getirip ortak bir şirket etrafında buluşturursak maliyetler azalacak, vatandaş daha ucuza daha kaliteli yolculuk yapacak. Bu sayede özel araçlar kullanımı azaltılarak aile ekonomisine önemli katkı sağlanacak” dedi.

Bakanlık açıklamasında, toplantıya katılan üniversite temsilcilerinin, toplu taşımanın tek çatı altında toplanması konusuna “prensipte olumlu” görüş verdiği, bu konudaki planın ayrıntılarını görmek istediklerini belirttikleri de kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar