Töre Tekirdağ'da konuştu: Kimse KKTC'yi ortadan kaldıramayacak

19 Ocak 2023

A
A

Meclis Başkanı Töre, “Dünya’da bir oyun oynanıyor hem KKTC, hem Türkiye Cumhuriyeti üzerinde, bu oyunlar devam ediyor.” diyerek, “KKTC bizim devletimizdir, bir Türk devletidir, kimse KKTC’yi ortadan kaldıramayacaktır.” ifadelerini kullandı. 

ZgotmplZ

Türkiye’deki temaslarına devam eden Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi’nde “Milli Davamız Kıbrıs ve Mavi Vatan” başlığıyla konferans verdi. 

Üniversitenin Rektörlük Konferans Salonu’nda yer alan etkinlikte Töre’ye “Türk Milletine Hizmet Ödülü” verildi.

Ödül, rektör Prof. Dr. Mümin Şahin tarafından Töre’ye takdim edildi. 

Töre konferansta yaptığı konuşmada sadece bir milletvekili olmadığını “Ne mutlu Türk’üm diyene” diyen herkesin milletvekili olduğunu vurguladı.  

Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurulduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde KKTC’nin gözlemci üye olduğunu ifade eden Töre, “Bunun devamı gelecek, mutlaka daha büyük bir birliğe doğru gideceğiz.” dedi. 

Türk Birliği’nin mutlaka kurulacağını vurgulayan Zorlu Töre, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bunu ifade ettiğini belirtti. “Atatürk Kıbrıs konusunda Kıbrıs Türkü’ne ilk yardımları yaptı.” diyen Töre, Atatürk’ün Kıbrıslı Türklerin adada kalması için çalışma yaptığını, kurmaylarına Kıbrıs’ın önemini anlattığını vurguladı.  

“Doğu Akdeniz’de bir Türk devletinin kurulmasına karşı çıkanlar geçmişte Anadolu’yu işgal edenlerdi.” diyen Töre, Dünya’nın beşten büyük olduğunu ve KKTC’nin yoluna devam edeceğini vurguladı; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Avrupa Birliği’nde adalet yoktur.“ sözünü hatırlattı. 

Meclis Başkanı Töre, “Dünya’da bir oyun oynanıyor hem KKTC, hem Türkiye Cumhuriyeti üzerinde, bu oyunlar devam ediyor.” diyerek, “KKTC bizim devletimizdir, bir Türk devletidir, kimse KKTC’yi ortadan kaldıramayacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Doğu Akdeniz’in zenginliklerinden bahseden Töre, en büyük payın Türkiye’nin olduğunu ifade etti. Türkiye’nin araştırmalarının önünün engellenmeye çalışıldığını ifade eden Töre, “Bu coğrafyanın en büyük ülkesi Türkiye’dir ve Türk milletidir.” dedi. 

 Meclis Başkanı Töre, Namık Kemal Üniversitesi’nde “Milli Davamız Kıbrıs ve Mavi Vatan” başlığıyla konferans verdi. 

“Hangimiz savaş isteriz ki?” diyen Başkan Töre “Sizin savunduğunuz barışta KKTC yoktur, Türk ordusu yoktur.” dedi, toprak bütünlüğünden taviz verilmeyeceğini vurguladı.  

Töre, bu yoldan geri dönülemeyeceğini ifade ederek KKTC’den vazgeçilemeyeceğini vurguladı ve Birleşmiş Miletler kararlarına atıfta bulunarak “ABD, Yunanistan’ı silah yığınağı haline getiriyor hani adalet?” diye sordu.  

“Ne mutlu Türk’üm diyene” diyerek sözlerinin sonuna gelen Meclis Başkanı Zorlu Töre sözlerini “Türkiye bizim Anavatınımız, iyi ki bizim anavatanımız var bütün, aziz şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize allah’tan rahmet diliyorum hayatta kalan gazilerimize uzun ömürler  diliyorum.” diyerek tamamladı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar