Tek kadın bakan Altuğra görevi Pilli'den devraldı

13 Mayıs 2022

Güncelleme: 13 Mayıs 2022

A
A

Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı. İzlem Gürçağ Altuğra görevi Dr. Ali Pilli’den devraldı.

ZgotmplZ

Yeni kabinenin tek kadın bakanı olan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, Sağlık Bakanlığı koltuğuna oturdu.

Altuğra, Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşen devir teslim töreniyle görevi Dr. Ali Pilli’den devraldı.

PİLLİ'NİN GÜVENİ TAM

Devir teslim töreninde konuşan Pilli, İzlem Gürçağ Altuğra’nın Sağlık Bakanı görevine gelmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ali Pilli, sağlıkta atılacak olan adımlar ve sağlığın daha iyi noktaya gelmesi konusunda Altuğra’ya güveninin tam olduğunu, bakanlık görevi süresince her zaman istişare içerisinde olmaya hazır olduğunu belirtti. 

YARIM KALAN PROJELERE ODAKLANILACAK

Altuğra da, Ali Pilli’nin hem insan hem hekim olarak yüreği doğru yerde olan bir kişiliğe sahip olduğunu, ekibiyle birlikte verdiği tüm emek ve çalışmaları için teşekkürlerini sunduğunu kaydetti. 

Yarım kalan projelerin hayata geçirilmesinin hedefleri arasında olduğunu belirten İzlem Gürçağ Altuğra,  yüksek bir enerjiyle halkı kucaklayarak sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanılmasını sağlayacaklarını söyledi. Tecrübenin önemli olduğunun altını çizen Altuğra, bundan sonra sağlıkta atılacak olan adımlarda Pilli’nin bilgilerinden mutlaka yararlanmak istediğini, her zaman dayanışma içerisinde olacaklarını ifade etti.

Önceki kabinede bulunan Sağlık Bakanı Ali Pilli, Başbakan Faiz Sucuoğlu ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Kutlu Evren ile yeni kabinede yer almadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar