TDP-TKP: Gözlemci TDT üyeliği aldatmaca

11 Kasım 2022

A
A

TDP-TKP, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na “gözlemci üye” kabul edilmesini, “Düşündürücü ve büyük bir aldatmadan ibaret” şeklinde değerlendirdi.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) - Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP), KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na “gözlemci üye” olarak kabul edilmesini değerlendirdi.

TDP-TKP’den yapılan açıklamada, bunun büyük bir diplomatik zafer ve tanınma yolunda adım olarak nitelendirilmesinin “düşündürücü ve büyük bir aldatmadan ibaret” olduğunu öne sürdü.

Açıklamada, 2004 yılında Annan Planı’na Kıbrıs Türk toplumunun referandumda “evet” oyu vermesi ile aynı yıl içinde İslam İşbirliği Teşkilatı’na “Kıbrıs Türk Devleti” olarak “gözlemci üye” statüsü verildiği anımsatılarak, 18 yıldan sonra uluslararası bir kuruluşta yeniden bir gözlemci üye statüsü elde edildiğinin kamuoyuna duyurulduğu ifade edildi.

Kıbrıs Türk halkının uluslararası arenada özne olarak yerini almasının, uluslararası hukuk kapsamına girmesi ile yani BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca iki bölgeli ve siyasi eşitliğe dayalı bir federasyonla olabileceği savunulan açıklamada, “iki devletli çözümün Kıbrıs Türk toplumunu her geçen gün dünyada yalnızlaştıran, fakirleştiren ve vilayetleştirmeye götüren bir girdaba soktuğu” ileri sürüldü.

“Toplumsal yok oluşa direneceğiz"

Açıklamada, “TDP-TKP olarak toplumsal yok oluşa karşı direnecek ve yapay olarak yaratılmaya çalışılan bu aldatmacaya izin vermeyeceğiz. Birleşik Federal Kıbrıs’a ulaşılması ve kalıcı bir barışı adaya getirmek için Kıbrıs’ın her iki kesiminde yer alan tüm yurtsever ve barış yanlısı Kıbrıslılar ile birlikte mücadele verilmesi ise her zamankinden daha büyük öneme sahiptir.” denildi.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olarak kabul edilmiş, alınan kararı Özbekistan'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi'nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar