Tatar'ın son adresi Sucuoğlu

22 Nisan 2022

Güncelleme: 22 Nisan 2022

A
A

Yeni hükümetin oluşumu için siyasi parti liderleriyle dün görüşmeye başlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bugün ilk olarak CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, son olarak da UBP Genel Başkanı Sucuoğlu ile görüşecek.

ZgotmplZ

Yeni hükümetin oluşumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle görüşmelere başlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün UBP ve CTP ile görüşecek.

Tatar, dün Yeniden Doğuş Partisi (YDP), Halkın Partisi (HP) ve  Demokrat Parti (DP ile görüşmüştü.

Bugün ise saat 11.30’da Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve 13.30’da  Ulusal Birlik Partisi (UBP) yetkililerini kabul edecek.

Anayasa’ya göre, Bakanlar Kurulunu kurma görevi alan parti, en geç 15 gün içinde hükümeti kurmak veya görevi geri vermekle yükümlüdür.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, önceki gün UBP-DP-YDP hükümetinin istifasını kabul etmiş, yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görevlendirme sürecini bugün başlatacağını duyurmuştu.

23 Ocak 2022’de yapılan erken genel seçimin ardından UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun başbakanlığında kurulan ve Meclis’te 29 sandalyeye sahip UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti, 3 Mart’ta Meclis’ten güvenoyu almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar