Tatar'dan "KKTC yarım asırda çok şeyler başardı" mesajı

20 Mayıs 2023

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC devletinin yarım asırda çok şeyler başardığını, kendi ayakları üzerinde durabilecek bir kapasiteye geldiğini vurguladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün Sönmezliler Ocağı’nı ve KKTC Çukurovalılar Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Tatar, Sönmezliler Ocağı’nda yaptığı konuşmada, KKTC devletinin yarım asırda çok şeyler başardığını kaydederek, “Ekonomi, turizm, eğitim, su ve elektrik projeleriyle sanayi bölgelerindeki gelişmelerle KKTC, kendi ayakları üzerinde durabilecek bir kapasiteye gelmiştir.” dedi.

Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti sahibi olmanın büyük gurur ve övünç kaynağı olduğunu kaydeden Tatar, "Nereden nerelere geldik. 1974 öncesi yok oluş noktasında iken, şimdi kendi devletimizi kurduk. Aslolan, varlığımızı geleceğe taşımak; KKTC’yi her alanda geliştirmektir.” diye konuştu.

Tatar, KKTC Çukurovalılar Dayanışma Derneği’nde konuşmasında da, ülkedeki her sektörde önemli aşamalar kaydedildiğini vurgulayarak, “Kurum, kuruluş ve daha güçlü bir yapıyla gençliğin geleceğe umutla bakabilmesini sağlamak hepimizin görevidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye ile her zaman iyi ilişkiler içinde olunduğunu kaydederek iki devletli siyasetle Kıbrıs Türk halkı ve KKTC’nin bağımsızlığının ve özgürlüğünün sürdürüleceğini dile getirdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar