Tatar'dan atış talimi tepkisi: EOKA'cı ruhu hala hüküm sürüyor

29 Eylül 2022

Güncelleme: 29 Eylül 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Rum milletvekillerinin atış talimi yaptığı görüntülerin "EOKA’cı ruhun ve adanın Yunanistan’a bağlanması hayalinin Kıbrıs’ın Rum Kesimi'nde halen hüküm sürdüğünün bir göstergesi." olduğu yorumunda bulundu.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum papazların ardından Rum bakan ve milletvekillerinin de silah eğitimi almalarına tepki gösterdi.

"EOKA’CI RUHUN HÜKÜM SÜRDÜĞÜNÜN GÖSTERGESİ"

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu durumun yeni bir provokasyon olarak Doğu Akdeniz’de gerilimi artırmaktan başka bir şeye hizmet etmediğini vurgulayan Tatar, şöyle devam etti:

"Rum Yönetimi Savunma Bakanı Haralambos Petridis ve milletvekillerinin, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun karargâhına yaptıkları ziyaret sırasında, askeri miğfer giyerek atış talimi yaptıklarını içeren görüntüler, EOKA’cı ruhun ve adanın Yunanistan’a bağlanması hayalinin Kıbrıs’ın Rum Kesimi'nde halen hüküm sürdüğünün bir göstergesidir."

"SİLAH AMBARGOSUNUN KALKMASI SONRA YAPILMASI MANİDAR"

Atış taliminin, ABD’nin Güney Kıbrıs’a silah ambargosunu kaldırmasının hemen ardından meydana gelmesinin "manidar" olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tata, "Bahse konu kararın her alanda olumsuz etki yapacağı konusundaki tepkimizi dile getirmeye devam ediyoruz. GKRY'nin silahlanmayı artırmaya yönelik çalışmalarının da kışkırtıcı olduğu, barışa hizmet etmediği ve Doğu Akdeniz'de gerginliğe yol açacağı uyarısını defaten yapmaktayız." dedi.

"UZLAŞI UMUTLARINI TÜKETİYOR"

Papazlardan sonra Rum bakan ve milletvekillerinin atış talimi yapmasının hem Kıbrıs adası hem de bölgenin istikrarına zarar vereceğini kaydeden Tatar, iki taraf arasında varılabilecek olası uzlaşı umutlarının da böylece tükettiğine dikkat çekti.

"KIBRIS TÜRKÜNÜ YOK ETMEK İSTEYENLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Tatar, sözlerini şöyle tamamladı:

"KKTC’nin, Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak dünyada hak ettiği yere ulaşması için kararlılık ve azimle mücadelemizi sürdürürken Kıbrıs Türk halkının haklı ve kutsal davasını ve şanlı mücadelesini tüm dünyaya Anavatan Türkiye’nin tam desteği ile savunmaya ve duyurmaya devam edeceğiz. Bilinmelidir ki, Kıbrıs Türkünü yok etmek için çaba harcayan hiçbir zihniyete ve oynanan hiçbir sinsi oyuna geçit vermeyeceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar