Tatar gazetecilere "iki devletli çözümü" anlattı: Ezberleri bozduk

25 Kasım 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, "iki devletli çözüm" siyasetinin ezberleri bozduğunu ve artık bambaşka bir yola girildiğini vurgulayarak, artık, yan yana yaşayan iki egemen devletin iş birliğiyle bir anlaşmanın mümkün olduğunu ifade etti.

ZgotmplZ
GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz (solda), Tatar'a plaket verdi.
AA

Türkiye temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

GAP Gazeteciler Birliği'nce Petrol İş Sendikası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Tatar, KKTC'nin sesinin duyurulmasında her daim yanlarında olan Türkiye'deki tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

Tatar, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ortaya yeni bir siyaset koyduklarını, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Eylül 2022'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bütün dünyaya yaptığı çağrıyla artık uluslararası topluma "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıma zamanı gelmiştir." mesajı verdiğini anımsattı.

Kendisinin Başbakanlığı döneminde hükümet programına "İki devletli bir çözüm, Kıbrıs'ta en gerçekçi çözümdür." şeklinde bir yeni siyaset ortaya koyduklarını dile getiren Tatar, bunun uluslararası platformlara taşınmasına Türkiye Cumhuriyeti'nin destek verdiğini söyledi.

Etkinliğe, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, KKTC'nin Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel ile gazeteciler katıldı.
"YENİ SİYASET EZBERİ BOZMUŞTUR"    

Erdoğan'ın, Annan Planı'ndan bu yana bütün süreci çok iyi bildiğini aktaran Tatar, şunları kaydetti:

"O günden bugüne şu anda iktidarda, devlet başkanı olarak hala daha etrafta olan bir tek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Diğerlerinin hiçbiri yoktur. 20 sene önce verdikleri sözleri kendileriyle beraber geri götürdüler, hiçbir vaatlerini Kıbrıs Türk halkına, gerek ambargoların ve izolasyonların kaldırılması noktasında yerine getirmediler. Yeni siyaset ezberi bozmuştur. Yeni siyasetle artık bambaşka bir yola girilmiştir. Bu da dediğim gibi bir çözüm olacaksa yan yana yaşayan iki egemen devletin iş birliğiyle ancak bir anlaşma olabilecektir."

Tatar, Türk Devletleri Teşkilatına KKTC'nin gözlemci statüsü başvurusunun kabul edilmesinin tarihi bir gelişme olduğunun altını çizerek, bütün bunların sürdürmekte oldukları yeni siyasetin pekişmesi anlamında önemine değindi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar