Tatar, Erdoğan ile bir araya geldi, bu kez yüz yüze teşekkür etti

22 Eylül 2022

A
A

Erdoğan'la bir araya gelen Tatar, BM kürsüsünden KKTC'yi tanıma çağrısı nedeniyle mevkidaşına bir kez daha teşekkür etti.

ZgotmplZ

Birleşmiş Milletler (BM) 77'nci Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Türkevi'nde gerçekleşen görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede iki ülkenin dışişleri bakanları Tahsin Ertuğruloğlu ile Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, görüşmeye ilişkin kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile New York’ta Türkevi’nde görüştüm. BM Kurulu'nda tarihi konuşmasında KKTC’nin tanınması yönünde çağrı yapmasından dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’mıza şahsım ve Halkım adına teşekkür ettim." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Eylül'de, BM'nin 77'nci Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etmiş ve "Uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler prensipleriyle çelişir şekilde, ambargolarla dünyadan koparılmaya çalışılan Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve bir an önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni resmen tanımaya davet ediyoruz." demişti.

Cumhurbaşkanı Tatar, New York'ta Erdoğan'la, 19 Eylül'de ABD’de yaşayan Türk ve yabancı toplum temsilcilerini buluşturan TASC etkinliğinde de bir araya gelmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar