Tatar CTP'yi kızdıracak: Hala yalvarırcasına Rumlarla ortaklık peşindeler

11 Eylül 2022

Güncelleme: 11 Eylül 2022

A
A

CTP’nin, hala yalvarırcasına Rumlarla iş birliği, ortaklık ve AB ile görüşmeler yaparak, yeni arayışlar içerisinde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Keşke birleşsek ve tek ses olsak.” dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 13’üncü Olağan Kurultayı’na katılarak, konuşma yaptı.

Tatar, UBP’nin, TMT’nin devamı olan, her zaman Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda varlığı ve selameti için yürekli insanların mücadele ettiği bir parti olduğunun altını çizdi.

"GÖNLÜM SİZLERLE"

UBP’yi bir arada tutmak için elden ne gelirse yapılması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Anayasa’mıza göre tarafsızım ama benim gönlümün nerede olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Benim gönlüm sizlerledir, sizlerle olmaya devam edecek.” dedi.

Tatar, “Bizi bir arada tutan Türkiye sevgisidir, Anadolu sevgisidir ve KKTC’ye olan inancımızdır.” şeklinde konuştu.

“HAKARETLERİ ASLA KABUL ETMEYİZ, ETMEYECEĞİZ”

Çok hedef olduğunu ve kendisine çok saldırılar yapıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, şunları kaydetti:

“Bana, belki ağza alınmayacak şekilde, bazı ücretli kalemlerle bana yapılan saldırılar esasında hepimize olan hakarettir. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimde benim çok altımda oy alarak seçilmeyen bir kişinin mütemadiyen bana laf sokuşturması, mütemadiyen hepimize hakaretlerde bulunmasını asla biz kabul etmeyiz, etmeyeceğiz.”

ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖDERME

Yerel seçimlerin ertelenmesi ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin aldığı Anayasa'ya aykırılık kararına işaret eden Tatar, “Elbette Anayasa Mahkemesi’nin söylediklerine biz değer veririz, bütün bunları dikkate alırız.” dedi. Tatar devamında ise, Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olduğunu ancak Cumhurbaşkanı’nın da fikri olduğunu dile getirerek, “Pandemi dolayısıyla 5 yılda bir yapılacak olan seçimler yapılamadı. Eyvallah yapılamadı ama Sayın Akıncı 6 ay daha orada oturmaya devam etti. Nasıl 6 ay daha oturmaya devam etti.” şeklinde konuştu.

“MECLİS KARARIYLA DİYECEKSİNİZ Kİ 27 KASIM’DA SEÇİM VARDIR”

Bu konuda mahkemeye başvurulmadığının söylendiğini ancak Erhan Arıklı’nın mahkemeye başvurduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Dediler ki Meclis kararıdır. Onun için Sayın Başbakan şimdi siz de Meclis kararı alacaksınız. Meclis kararıyla diyeceksiniz ki 27 Kasım’da seçim vardır.” dedi.

“KEŞKE BİRLEŞSEK VE TEK SES OLSAK”

“Keşke birleşsek ve tek ses olsak.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, CTP’nin geçen hafta yaptığı toplantıda Türkiye’den gelen seslere de itibar etmeyerek, hala federasyondan bahsettiğini kaydetti.

"CTP HALA YALVARIRCASINA ORTAKLIK PEŞİNDE"

CTP’nin, hala yalvarırcasına Rumlarla iş birliği, ortaklık ve AB ile görüşmeler yaparak, yeni arayışlar içerisinde olduğunu kaydeden Tatar, milletin, egemenlik ve devlet dediğini söyledi.

Yeni siyasetin kökleşmesi, benimsenmesi ve milli bir siyaset olarak sürdürülmesini hep birlikte başarmak gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, daha iyi günlerin KKTC’yi beklediğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar