Tarihi Küba oteli 22 kişiye mezar oldu

7 Mayıs 2022

Güncelleme: 7 Mayıs 2022

A
A

Küba’nın özgürlük mücadelesine tanıklık eden Havana’daki tarihi otelde restorasyon sırasında patlama meydana geldi. Aralarında çocuk ile hamile bir kadının da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetti, çoğu çocuk 74 kişi yaralandı.

ZgotmplZ

Küba'nın başkenti Havana'da bulunan Saratoga Oteli'nde patlama meydana geldi. 1880 yılında inşa edilen ve tarihi birçok olaya tanıklık eden ünlü oteldeki patlamada 22 kişi hayatını kaybederken, çoğu çocuk 74 kişi de yaralandı.

Küba Devlet Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan ilk açıklamada, 8 kişinin öldüğü, yaralanan 30 kişinin ise hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

OKUL TAHLİYE EDİLDİ

AA'nın haberine göre yetkililer, patlamanın meydana geldiği otelin yakınında bulunan okuldaki çocukların tahliye edildiğini ve durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Yetkililer ayrıca olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. Patlamanın gaz kaçağı sonucu gerçekleştiği ihtimali üzerinde duruluyor.

ÖLÜ SAYISI 22

İlerleyen saatlerde yapılan açıklamada ise ölü sayısının 22'ye, yaralı sayısının da 14'ü çocuk olmak üzere 74'e yükseldiği aktarıldı. Açıklamada, ölenler arasında bir çocuk ile hamile bir kadının da bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

SALDIRI DEĞİL, KAZA…

Yaralıları hastanede ziyaret eden Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, olayın bir saldırı değil bir kaza olduğunu hatırlatarak, vatandaşlardan kan bağışı çağrısında bulundu.

Küba basınına göre, otelde bir süredir devam eden tadilat çalışması kapsamında, borulara gaz akışı sağlanırken patlamanın yaşandığı öne sürüldü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar