Şoför okulları uyarı eylemi yaptı: Şikayetler neler?

8 Haziran 2022

A
A

Uyarı eylemi yapan Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği, “Sınav günü verilmesini bekleyen 4000 mağdur sınavı var. Yapılan müracaatlara herhangi bir yanıt alamıyoruz. Mağduriyetlerimiz giderilmezse daha büyük bir eylem yapacağız." dedi.

ZgotmplZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önü bugün Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği'nin uyarı eylemine sahne oldu.

Birlik, “sürüş ehliyetleri sınav sisteminde yasa dışı uygulamalar yapıldığı” iddiasında...

Sınav müracaatında bulunan 4000’den fazla vatandaşın sınav tarihi beklediği, 200’den fazla vatandaşın ise haksız yere sınavının iptal edildiği ileri sürülüyor.

Birlik konuyla ilgili dava dosyalarını da hazırladı.

Şoför okulları bakanlık önüne araçlarıyla gitti.

Birlik temsilcileri, ilgili yasaya göre 30 gün içerisinde yazılı bir cevap verilmesi gerektiği halde 8 Nisan tarihinde yaptıkları müracaatlara henüz bir yanıt alamadıklarını kaydetti.

Şoför okulu işletmecileri, 4 ay önce sorunlara çözüm bulunacağı sözü aldıklarını ancak o günden itibaren sorunların daha da arttığına işaret ederek, bir an önce çözüm bulunmaması halinde vatandaşlarla birlikte daha büyük bir eylem yapacaklarını duyurdu.

Bağımsız Şoför Okulları ve Sürücü Kursları Birliği, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde uyarı eylemi yaptı.
ARIKLI EYLEMCİLERİN YANINA GİTTİ

Birlik Yönetim Kurulu üyeleri tarafından yapılan açıklamaların ardından, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı eylemcilerin arasına katılarak, sorunlarını dinledi.

Eylemcilerin haklı olduğunu kaydeden Arıklı, “Sorunları biliyoruz. Sorunları en kısada çözmek durumundayız, çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

Arıklı, Bakanlar Kurulu’nda bu sorunların görüşüleceğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar