Şenkul'dan Turizm Bakanlığı'na tepki: Belediye projenin dışında bırakılamaz, takipçisiyiz

5 Ocak 2023

Güncelleme: 5 Ocak 2023

A
A

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne Antik Limanı’nda devam eden yenileme çalışmaları konusunda eksikliklerin olduğunu vurgulayarak, Girne Belediyesi’nin proje dışında kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

ZgotmplZ Girne Belediyesi

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, beraberinde belediye meclis üyeleri ve belediye yöneticileri ile bu sabah Girne Antik Liman bölgesinde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarını inceledi.

Girne Belediyesi’nin, Girne Antik Liman projesinin dışında bırakılmasının kabul edilemez bir husus olduğunu kaydeden Şenkul, bu noktada ivedi şekilde yol haritası belirlemek üzere Turizm Bakanlığı yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

ŞENKUL: PROJENİN 30 MAYIS’TA TAMAMLANMASI ADINA BURADAYIZ

Girne Antik Liman bölgesinde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında ciddi eksikliklerin tespit edildiğini aktaran Şenkul, projenin takip edilmesi adına Girne Belediyesi teknik personellerinden birisinin, proje bitimine kadar bölgede görevlendirilmesi kararı aldıklarını belirtti. 

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul,, projeyi yürüten şirket yetkililerinden bilgi aldı.

Bölgede gerçekleştirilen ilk temaslarda, projenin sağlıklı bir şekilde son bulması adına Girne Belediyesi olarak her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarının altını çizen Şenkul, “Söz verdiğimiz gibi projenin bitiş tarihi olan 30 Mayıs’ta tamamlanması adına buradayız.” dedi.

Girne Antik Limanı Yenileme Projesi, Proje Koordinatörlüğü ile yarın bir toplantı yapmayı planladıklarını belirten Şenkul, toplantıda tespit edilen eksikler ile yapılması gerekli görülen işlerin ortaya konacağını belirtti.

Diğer yandan Şenkul, tüm Antik Liman esnafının 9 Ocak Pazartesi günü Girne Belediyesi’nde gerçekleştirilecek ayrı bir toplantıya davet edileceğini kaydederken, gerçekleştirilecek olan toplantıda esnafla birlikte yol haritası belirleneceğini vurguladı.

Şenkul, “Girne Antik Liman projesi yapılıyor ve Girne Belediyesi bunun dışında kalıyor, bizim belediyecilik anlayışımızda bunun yeri yoktur.” dedi.

RESTORASYON PROJESİ HAKKINDA

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, dün Girne Antik Limanı'nın restorasyonunun yapılmaya başlandığını açıklamıştı.

"Girne Antik Liman Altyapı Çevre, Restorasyon Düzenlemesi ve Geliştirme Projesi" 8 Kasım 2022 tarihinde 19 milyon 980 bin TL bedelle Tosunoğlu İnşaat LTD. ŞTİ.'ye ihale edilmişti.

Projenin teslim tarihi 30 Mayıs.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar