Şebeke böyle çökertildi: Kaçak yaşam, çete, uyuşturucu, kara para...

28 Nisan 2022

Güncelleme: 28 Nisan 2022

A
A

Fason operasyonu kapsamında gözaltına alınan 3 zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlıların işledikleri suçlar dudak uçuklattı. İşte detaylar…

ZgotmplZ

Çıkarma Plajı’nda gerçekleştirilen “Fason” operasyonunda gözaltına alınan ve Güney ile Kuzey arasında uyuşturucu şebekesi kuran 3 zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Girne’de dün mahkemeye çıkarılan zanlılardan 2’sinin KKTC’de kaçak olarak kaldıkları tespit edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve uyuşturucudan kazanılan paraları Güney’de aklayan 4’üncü zanlı Bulgar uyruklu Yosko Mitev önceki gün cezaevine gönderilmişti.

Olayla ilgili soruşturmaya Mali Şube de dahil olmuştu.

Haklarındaki soruşturma tamamlanan ve Girne Kaza Mahkemesi’ne getirilen zanlılar Yener Baba, Seyhan Hurma ve Mehmet Atakan Alır, ihbar üzerine yakalanmıştı.

KKTC’DE KAÇAK YAŞIYORLARDI…

Mahkemede elde ettiklerini bulguları aktaran polis, 3 zanlından Seyhan Hurma ile Mehmet Atakan Alır'ın ülkede kaçak olarak kaldıklarını bildirdi.

İşlenen suçun Güney’le bağlantılı olduğunu anlatan polis, zanlıların kaçma ihtimaline karşı tutuklu yargılanmaları talep etti.

Operasyonun detaylarını aktaran polis, bir süre önce Çıkarma Plajı civarında uyuşturucu alışverişi yapıldığına dair ihbar aldıklarını söyledi.  

PARAYI VERMEYE GELDİ…

Alınan ihbar üzerine 4 Nisan’da Fason Operasyonu başlattıklarını, pusuya yattıklarını, Seyhan Hurma isimli zanlının olay yerine gelerek, bin 200 euro para bıraktığını belirlediklerini açıkladı.

Polis, Mehmet Atakan Alır isimli zanlının ise daha sonra motosikletle olay yerine geldiğini, parayı aldığını söyledi. 

Polis, Seyhan Hurma’nın Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını, üzerinde yapılan aramada 4 gram hintkeneviri bulduklarını ifade etti.

PARAYI EVİNDE SAKLADI…

Polis, Baba’nın da tespit edilerek tutuklandığını, evinde yapılan aramada 32 gram hintkeneviri, 10 gram MDMA, 11 gram kokain, öğütücü ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan toplam 22 bin 865 TL, 520 Euro, 2 bin 310 dolar ve bin 150 sterlin nakit para ele ele geçirildiğini söyledi.

Polis, yapılan soruşturma sonucu suçla bağlantısı görülen Mehmet Atakan Alır’ın Lefkoşa’da tespit edildiğini açıkladı.

ALIR’IN EVİNDEN KOKAİN ÇIKTI…

Polis, zanlının Lefkoşa’daki evinde yapılan aramada bir gram kokain, kullanımlarındaki araçta ise bir adet uyuşturuculu sarma sigara ele geçirildiğini açıkladı. Polis, yapılan soruşturma sonucu Yener Baba’nın güneyde yaşayan bir şahsın yönlendirmesiyle uyuşturucu temin edip, satışını yaptığını belirtti.  Polis, Baba’nın Güney’deki şahsa borcu olduğunu, son 7 aydır kuzeyde para toplayıp güneydeki şahsa gönderdiğini söyledi.

Polis, son olarak Baba’dan 38 bin euro almaya gelen Yosko Mitev’in de yakalandığını belirtti. Polis, Yosko Mitev’in Mali Polis tarafından önceki gün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak, teminat emri gereği cezaevine gönderildiğini söyledi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER...

Polis memuru, Mehmet Atakan Alır ile Seyhan Hurma’nın aleyhine uyuşturucu alma ve tasarrufu, aynı zamanda ikamet izinsiz kalma suçlarından dava getirildiğini söyledi.

Yener Baba’nın aleyhine ise uyuşturucu madde tasarrufu ve verme davaları getirildiğini ifade eden polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların kaçma ihtimali olduğunu belirterek, teminat talep etti. Mahkeme, zanlıları 2 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar