Sarıçizmeli'den özeleştiri: Kırsal belediyelerde çok eksiğimiz var

30 Aralık 2022

Güncelleme: 30 Aralık 2022

A
A

Mehmetçik-Büyükkonuk'ta yarışı kaybeden Cemil Sarıçizmeli, güzel ve parası olan bir belediye yarattıklarını belirterek, "Sonuç böyle olmamalıydı." dedi. Sarıçizmeli, kırsal belediyelerde CTP'nin daha çok varlığını göstermesi gerektiğini de kaydetti.

ZgotmplZ MYK Haber

Yerel seçimlerde Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanlığı yarışını ikinci sırada tamamlayan Mehmetçik Belediyesi eski Başkanı Cemil Sarıçizmeli, çıkan sonucu MYK Haber'e değerlendirdi.

Sarıçizmeli, üç adayın olduğu ve Ulusal Birlik Partisi adayı Fatma Çimen Tuğlu'nun kazandığı seçimi yüzde 41.21'lik oy oranıyla ikinci sırada tamamlamıştı.

Lefkoşa'da önceki akşam gerçekleşen CTP'nin 52'nci Kuruluş Yılı Resepsiyonu'nda MYK mikrofonuna konuşan Cemil Sarıçizmeli, olgun bir seçim dönemi geçirdiklerini ancak kendi açılarından sonucun olumsuz olduğunu kaydetti. 

İki dönem belediye başkanlığı döneminde Mehmetçik Belediyesi'nde güzel şeyler yaptıklarını söyleyen Sarıçizmeli, "Borcu olmayan bir belediye yarattık, bankada parası olan bir belediye bıraktık." dedi.

Seçimi kaybetmelerinde belediyelerin birleştirilmesinin de etkisi olduğunu işaret eden Cemil Sarıçizmeli, "Demek ki yan tarafımızda yaratılan kaosun üzerine bir artı koyamadık veya anlatamadık kendimizi ya da oradaki yapı bizi anlamakta direndi. Burada bir eksiğimiz oldu kanaatimce. Ancak biz yine de mutluyuz, arkamızda bıraktığımız yarattığımız değerler ortada. Alnımız açık, vicdanım çok rahat. İnşallah bu bölgeye aynı inançla aynı hizmeti götürebilecek bir yapı oluşturulur. En azından bulunduğumuz noktadan çok gerilere götürülmeyiz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Özellikle kırsal belediyelerde Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) olarak çok eksikleri olduğunu kaydeden Sarıçizmeli, "Özellikle İskele ve Karpaz bölgesine parti olarak daha çok eğilmemiz, daha çok varlığımızı gösterebilmemiz gerekiyor. Bu ciddi bir eksikliktir, yıllardır böyle gidiyor. Partinin, o bölgelere hem parti hem de vizyon olarak daha çok dokunabilmesi gerekiyor. Daha çok orada görünebilir olması gerekiyor. Bugüne kadar bunu yaşatamadık. Ve bunun yansıması oldu aslında. Çünkü orada çok iyi işler yapan iki belediye (Mehmetçik ve Dipkarpaz) vardı bu seçime giderken. Sonuç bu olmaması gerekiyordu diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

 Cemil Sarıçizmeli, şimdi biraz geriye çekilip, dinleneceğini kaydederek, "Partimizin göstereceği yönde ilerlemeye, mücadele etmeye ve bu topluma hizmet etmeye devam edeceğiz. Bundan sonra da partimin vereceği görevleri yerine getirmeye devam edeceğim." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar