Şafak Nöbeti'ne çöken karanlığı vatandaşın ışığı aydınlattı

19 Temmuz 2022

Güncelleme: 20 Temmuz 2022

A
A

20 Temmuz'un 48’inci yıl kutlamaları, Yavuz Çıkarma Plajı’nda Şafak Nöbeti’yle başladı. Etkinlik başladıktan 10 dakika sonra elektrikler kesildi. Kapatılan yollar nedeniyle vatandaş ulaşımda zorluklar yaşadı. Ancak yine de coşku hiç azalmadı.

ZgotmplZ

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 48’inci yıl kutlamaları, bu yıl da Yavuz Çıkarma Plajı’nda Şafak Nöbeti’yle başladı.

Bu yıl 13’üncü kez düzenlenen ve Müze Gemi önünde yer alan Şafak Nöbeti etkinliği saat 21.30'da başladı.

Teknecik Elektrik Santrali’nde yaşanan arıza nedeniyle etkinlik başladıktan 10 dakika sonra elektrikler kesildi. 

Hasan Uzun Petrol ve Yavuz Çıkarma Plajı arasında yolların kapatılması sebebiyle vatandaş nöbet alanına ulaşmakta da sıkıntı yaşadı. Etkinlikten 45 dakika sonra alana gelenlerin sayısı birkaç yüzle sınırlı kaldı.

Katılımcıların coşkusu ise yaşanan sorunlara rağmen hiç azalmadı. Ellerinde Türkiye ve KKTC bayrakları taşıyanlar, çalınan marşlara hep bir ağızdan eşlik etti.

Etkinlik alanında coşku, MYK Haber objektiflerine yansıdı.

 Bundan tam 48 yıl önce, 19 Temmuz’u 20 Temmuz’a bağlayan gece, Türkiye uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını kullanarak, adada bozulan ve Kıbrıs Türklerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye atan düzene müdahale için Alsancak’taki Yavuz Çıkarma Plajı’ndan adaya asker çıkardı.

13’ÜNCÜ KEZ TUTULDU

Şafak Nöbetçileri de tam 13 yıldır aynı gece, aynı sahilde nöbet tutuyor. Yıllar içinde simgeselleşen nöbet, bu yıl da yine “Hem tarihimize, hem de sahilimize sahip çıkıyoruz!” sloganıyla tutuldu.

Bu seneki Şafak Nöbeti organizasyonu kapsamında Müze Gemi önünde başlayan etkinlikte, ilk olarak İstiklal Marşı okundu.

Lapta Belediyesi ve Kuzeyin Yıldızları Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Bando Takımı özel konseri gerçekleştirildi.

Sonrasında geleneksel meşaleli yürüyüşle sahile inildi.

Gelen tüm katılımcılara lokma ve su ikramı yapılan etkinlikte, lazer gösterisi ve Din İşleri Başkanlığı’na bağlı hocalar eşliğinde dualar edildi, Yasin okundu. Su Altı Taarruz (SAT) timi gösterisi ile renklenen Şafak Nöbeti, her yıl olduğu gibi temsili sabah ezanı ile sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar