Rusya, AB'nin kurduğu düzeni bozdu

3 Mayıs 2022

Güncelleme: 4 Mayıs 2022

A
A

Almanya Başbakanı Scholz, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan düzeni bozdu, Avrupa'yı savunma stratejisini güçlendirmeye zorladı" dedi.

ZgotmplZ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'le yaptığı görüşmeler sonrası açıklamalarda bulundu.

Scholz, her iki ülkenin de NATO'ya olası üyeliğini desteklediğini ifade ederek "Rusya'nın diğer ülkelere saldırmayacağını kimsenin varsaymaması gerektiği" mesajı verdi.

Almanya Başbakanı Scholz, "Rusya'nın Ukrayna işgali İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan düzeni bozdu, Avrupa'yı savunma stratejisini güçlendirmeye zorladı. Kimse Rusya devlet başkanının ve hükümetinin başka durumlarda uluslararası hukuku şiddetle çiğnemeyeceğini varsayamaz" diye konuştu.

“PUTİN BİR EMPERYALİST”

Almanya Başbakanı, Stern dergisine verdiği ayrı bir röportajda ise Putin'in emperyalist politikalar güttüğünü ve Rusya'nın komşu ülkelerini "arka bahçe" olarak gördüğünü söyledi. Rusya'nın Ukrayna'nın doğu ve güney kanadında saldırılarının yoğunlaşmasıyla ilgili ise "Orada yeni bir hat kurmak istiyor gibi görünüyor ancak nihayetinde ateşkesle sonuçlanacak" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar