Rum siyasetinde acı kayıp: Bakan Zeta Emilianidou hayatını kaybetti

6 Haziran 2022

Güncelleme: 7 Haziran 2022

A
A

Güney Kıbrıs'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeta Emilianidou öldü. 67 yaşındaki Emilianidou 15 Mayıs'ta ambulansla Yunanistan'a götürülerek ameliyat olmuştu.

ZgotmplZ

Bir süredir Yunanistan’da tedavi gören Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeta Emilianidou, hayatını kaybetti.

Rum lider Nikos Anastasiadis, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Emilianidou’nun yaşamını yitirdiğini bildirirken derin üzüntüsünü dile getirdi.

Emilianidu, şiddetli baş ağrılarının ardından 15 Mayıs’ta akşam özel bir hastaneye kaldırılmıştı. “Beyin aort anevrizması” teşhisi konulan Rum bakan, durumunun ciddi olması nedeniyle acilen ambulans uçakla Yunanistan’a götürülmüştü.

67 yaşındaki Zeta Emilianidu, başkent Atina’daki uzman bir tıp merkezinde ameliyat edilmiş ve “Sağlık durumu kritik olarak kabul ediliyor” açıklaması yapılmıştı.

ZETA EMİLİANİDOU KİMDİR?

Asıl mesleği avukatlık olan Zeta Emilianidou, 4 Nisan 2013’ten bu yana Nikos Anastasiadis’in her iki kabinesinde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev alıyor. Herhangi bir siyasi partiye bağlı olmayan Emilianidou, kabineye bağımsız olarak dışarıdan atanmıştı.

BEYİN AORT ANEVRİZMASI NEDİR?

Anevrizma, genel anlamda vücuttaki atardamarlarda ve aort damarlarında oluşan çıkıntı ve baloncuklardır. Beyin anevrizması beyindeki kan damarlarında çıkıntı ya da balonlaşma olmasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar