Rum basının iddiası yalanlandı: Rusya KKTC'de konsolosluk açmıyor

19 Nisan 2022

Güncelleme: 20 Nisan 2022

A
A

Rusya'ya ambargo uygulayan Güney Kıbrıs'ta ''Rusya KKTC'de konsolosluk açmaya hazırlanıyor'' şeklinde çıkan haberleri Rus Büyükelçiliği yalanladı.

ZgotmplZ

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasından sonra Güney Kıbrıs'ın AB ile birlikte hareket ederek başta Rus iş insanları olmak üzere Rusya'nın tüm ticari faaliyeterine amborgo uygulaması farklı senaryoları da beraberinde getirdi.

RUM BASININDAN KONSOLOSLUK İDDİASI...

Kathimerini gazetesi “Rusya, İşgal Altındaki Topraklarda Konsolosluk Açmakla İlerliyor” başlıklı haberinde, Güney Kıbrıs- Rusya ilişkilerinden bahsederek Rusya’nın KKTC’de konsolosluk açma niyetinin bulunduğunu yazdı.

RUS BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN  YALANLAMA

Kıbrıs’taki Rusya Büyükelçiliği açıklama yaparak KKTC’de konsolosluk açılacağına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Alithia ve diğer gazeteler, Rusya Büyükelçiliğinin konu hakkındaki açıklamasına geniş yer verdi.

Habere göre Rusya Büyükelçiliği, Rusya Federasyonu’nun Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin tavrının, BM kararları temelinde olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Rusya’nın “Kıbrıs Cumhuriyeti” dışındaki yetkili bir makamı tanıma niyetinde olmadığını ifade eden Rusya Büyükelçiliği, açıklamasında ayrıca, Yunan “pronews.gr” isimli haber sitesi ile “Kathimerini” gazetesinde yer alan “Kuzey’de Rus konsolosluğu kurulduğu'' iddiaları ve bu söylentilere dayalı olarak bazı gazeteciler tarafından “Rusya’nın sözde olarak nitelendirdiği KKTC’yi tanıdığına dair” ortaya atılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Rusya Büyükelçiliği, Kıbrıs sorunundaki duruşlarının yanı sıra Rusya’nın, Rum Yönetimi’nin denetimi altında olamayan bölgelerde yaşayan binlerce Rus vatandaşına yardım etme olasılıklarını araştırdığını, bunun konsolosluk hizmeti vermek değil, Ruslara insani, kültürel ve eğitim desteği sağlamak olduğunu ifade etti.

Rusya Büyükelçiliği tüm bu adımların, Rum Yönetimi’yle koordineli bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Rusya Büyükelçiliği, AB üyeleri de dahil olmak üzere bazı Batı ülkelerinin, sözde olarak nitelendirdiği KKTC’de yıllarında benzeri faaliyetler yürüttüğüne de dikkati çekmek istediğini ifade etti.

RUS BÜYÜKELÇİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ...

Güney'de bulanan Rus Büyükelçi, Güney Kıbrıs'ın Rusya'ya hava sahasını kapatmasının ardından, ''kendi ayağınıza sıktınız, turistler ve paralar Türkiye'ye gidecek'' tepkisinde bulunmuştu.

Ayrıca Büyükelçilik, Rus vatandaşlarına yönelik tehditler olduğunu açıklayarak kınamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar