Rahvancıoğlu'ndan iktidar ve muhalefete "ahmak" göndermesi

2 Aralık 2022

Güncelleme: 3 Aralık 2022

A
A

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Rahvancıoğlu, belediye yasası, sayısı, seçim tarihi karmaşasıyla, son yaşanan kota sorununa ilişkin iktidar ve muhalefeti eleştirdi.

ZgotmplZ

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, iktidar ve muhalefet partilerine eleştiriler yöneltti.

KOTA KRİZİ

Mayıs TV’de yayınlanan Gazete Sohbetleri programında konuşan Rahvancıoğlu, adaylıkların düşmesine neden olan cinsiyet kotasıyla ilgili yasanın Meclis'te oy birliğiyle geçtiğini hatırlatarak, “Kendi geçirdikleri yasanın nasıl uygulanacağı ile ilgili bilgi sahibi olmadıkları da ortaya çıkmış oldu.” dedi.

Belediye yasası, sayısı, seçim tarihi karmaşasıyla, son yaşanan kota sorununa edebiyatçı Taylan Kara’nın söylediği bir sözle atıfta bulunan Münür Rahvancıoğlu, “Toplumu ahmaklaştıranlar en önce kendileri ahmaklaşırlar.” ifadelerini kullandı. "Kotaya uygun başvuru yapılmamışsa ve başvuru süreci de dolmuşsa bitmiştir." ifadelerini kullanan Rahvancıoğlu, normalde bunun olması gerektiğini belirtti ve yeniden yasal düzenleme yapılmasını eleştirdi.

MAĞUSA'DA ADAYLIKLARIN GERİ ÇEKİLMESİ

Gazimağusa bölgesi belediye seçimlerinde iki adayın, adaylıktan son dakikada çekilmesi hakkında da açıklama yapan Rahvancıoğlu, müdahalenin söz konusu olduğunu ancak Ulusal Birlik Partisi'nin de (UBP) herkesin çok iyi bildiğini, çıkar ilişkilerinin söz konusu olduğunu savundu. Geçmişte UBP kurultaylarında da benzerlerinin yaşandığını kaydeden Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Rahvancıoğlu, "Çekilen adaylar başka isteklerini garantiye alıp seçimden çekilmişlerdir. Gerçek UBP’liler bunun böyle olduğunu çok iyi bilir." diye konuştu.

HALKIN GÜNDEMİ

Halkın seçim heyecanı yaşadığını düşünmediğini belirten Rahvancıoğlu, halkın ciddi anlamda geçim sıkıntısı çektiğini, asgari ücretin artmasını beklediğini, ısınma, barınma, giyim derdinde olduğunu, benzin fiyatlarından dolayı işine bile nasıl gideceğini düşündüğünü aktardı. 

Münür Rahvancıoğlu, "Halk, var olan rejim partilerinin elde edecekleri makamlarla kendi hayatlarını iyileştiremeyeceğini biliyor. Rejim partilerinin pratiğinin bu olması siyasetin bundan ibaret olduğu anlamına gelmiyor." diyerek, emekçiler olarak hayatın her alanında seslerini yükseltmeleri, varlık göstermeleri, her fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Pahalılık konusuna da değinen Rahvancıoğlu, kamusal eğitim, kamusal sağlık, kamusal toplu taşıma gerekliliği üzerine daha önce birçok kez açıklama yaptıklarını belirtti. Münür Rahvancıoğlu, tüm bunların olması halinde giderlerin düşüreceğini, bütçenin rahatlatacağını aktardı. “Fahiş fiyatlar” sorunu olduğunu da kaydeden Rahvancıoğlu, bu soruna çare olarak denetim önerisi yaptıklarını söyledi.

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı, denetimin tek başına bu yüksek fiyatları aşağıya çekemeyeceğini, denetimin yanına üretim, dağıtım ve satış kooperatiflerinin konulması gerektiğini anlattı. Rahvancıoğlu, “Kâr amacı güden ticari market sistemi yerine düşük kâr marjıyla çalışan, kooperatifçilik mantığıyla hareket eden satış kooperatifleri sistemi kurulmalıdır.” açıklamasını yaptı.

Münür Rahvancıoğlu, “Özet olarak üretim kooperatifleriyle üreticinin desteklenmesi, dağıtım kooperatifçiliği ile dağıtım maliyetlerinin azaltılması ve satış kooperatifi ile de kâr amacı gütmeden düşük kâr marjıyla çalışan bir market sisteminin sağlanmasından bahsediyoruz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar