Putin, ülkesinin Ukrayna'dan 4 bölgeyi ilhakını duyurdu

30 Eylül 2022

Güncelleme: 30 Eylül 2022

A
A

Rusya Devlet Başkanı Putin, Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya’ya ilhakını açıkladı.

ZgotmplZ

Rusya, Ukrayna'dan Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin ilhakını (bağlama, katma) resmen ilan etti.

Putin ve Ukrayna'daki dört bölgenin sözde yöneticileri; Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini Rusya'ya katan anlaşmayı imzaladı.

Kremlin Sarayı'ndaki törende milletvekilleri, hükûmet yetkilileri, bölge valileri ve STK temsilcilerine seslenen Putin, Ukrayna’daki bölgelerin ilhakına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin'in konuşmasından satış başları şöyle:

  • Bu temel ve insanı bir haktır. Donetsk'te, Luhansk'ta, Zaporijiya ve Herson'da milyonlarca insan kararını vermiştir. Bizim ortak geleceğimizi hiç kimse elimizden alamaz.
  • Kimse topraklarının anavatanlarına bağlanmalarına engel olmayacak. Onlar bombalara, insanlık dışı işkencelere hedef oldular. Ama her türlü engel olma girişimine rağmen iradelerini ortaya koydular.
  • Kiev rejimine bu bölgelerdeki çatışmaların sona ermesi ve müzakere masasına dönülmesi çağrısında bulunuyoruz.
  • Topraklarımızı elimizdeki her türlü imkanı kullanarak savunacağız. Buralardaki hastaneleri, yolları ve binaları yeniden inşa edeceğiz. 4 bölgedeki insanların güvenliği için her türlü imkanı kullanacağız.
  • Onlar Rusya'nın yaptırımların ardından umutsuzluğa kapılacağını zannettiler. Ancak Rusya yeniden doğdu.

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya’ya katılmak için 23 ila 27 Eylül tarihlerinde referandum düzenlenmişti.

Donetsk ve Luhansk'taki ayrılıkçı yönetimlerin sözde bağımsızlıklarını 21 Şubat’ta tanıyan Rusya, dün de imzalanan kararnamelerle Herson ve Zaporijya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanımıştı.

Rusya, Ukrayna toprağı olan Kırım'ı da 2014 yılında ilhak etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar