Putin "blöf" yapmıyor: Askeri kısmi seferberlik ilan etti

21 Eylül 2022

A
A

Rusya Devlet Başkanı Putin, “kısmi seferberlik” ilan etti. 300 bin kişi silah altına alınacak.

ZgotmplZ

Ukrayna'nın doğusunda bulunan ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk bölgeleri ile Rus güçlerinin kontrolündeki Herson şehrinde Rusya'ya katılmak için referandum kararı sonrası, Moskova yönetimi kısmi seferberlik ilan etti.

Kısmi seferberlik ilanını duyuran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bunun Ukrayna’da işgal ettikleri toprakların güvenliğini sağlamak için almak zorunda kaldıkları acil bir karar olduğunu söyledi.

Böylece ordunun yedek birlikleri de göreve çağrılacak.

Seferberliğe katılan tüm Ruslar, asker statüsünde olacak.

Reuters’ın aktardığına göre Putin, Ukrayna’nın Donbas bölgesindeki gönüllü savaşçılara da yasal statü vereceklerini söyledi.

Televizyondan ulusa seslenen Putin ayrıca, “Batı Ukrayna ve Rusya arasında bir barış olmasını istemiyor.” dedi, Batı ülkelerinin Rusya’ya şantaj yaptığını fakat Rus halkını savunacak güçlerinin olduğunu vurguladı.

PUTİN'DEN "BLÖF YAPIYORUM" ÇIKIŞI

Ukrayna’da Rus işgali altında bulunan bölgelerden gelen “Rusya’ya katılma referandumu” talebine de değinen Putin, “Bu insanları destekliyoruz.” dedi ve ekledi:

“Ülkemizin toprak bütünlüğü tehdit edilirse elimizdeki tüm imkanları kullanırız. Bu bir blöf değildir. Anavatanımızın bütünlüğü, bağımsızlığı ve özgürlüğümüz, tekrar ediyorum, elimizdeki tüm imkanlarla savunulacaktır. Bize nükleer silahlarla şantaj yapanlar bilsinler ki rüzgar terse dönebilir.”

300 BİN KİŞİ ASKERE ÇAĞRILACAK

Televizyonlarda Putin'in ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile, önceden kaydedilmiş bir söyleşi yayınlandı.

Şoygu, kısmi seferberlik ile 300 bin kişinin askere çağrılacağını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar