Pusuya yatan polis Çıkarma'da suçüstü yakaladı: Güney'e binlerce euroluk transfer

20 Nisan 2022

Güncelleme: 20 Nisan 2022

A
A

Narkotik polisinin gerçekleştirdiği Fason operasyonu soruşturması Güney’e uzandı; soruşturmaya Mali Şube de dahil oldu. Kuzey ile güney arasında uyuşturucu ağı kurdukları iddia edilen 4 zanlıyla ilgili çift yönlü soruşturma başladı.

ZgotmplZ

Narkotik polisinin Girne Çıkarma Plajı yakınlarında 4 Nisan’da gerçekleştirdiği Fason Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 4 zanlıyla ilgili yürütülen soruşturma Güney Kıbrıs’a da uzandı. Güney’e yüklü miktarlarda para transferi yapıldığının tespit edilmesi üzerine soruşturmaya Mali Şube de dahil oldu.

Bilindiği gibi operasyon kapsamında 38 gram hintkeneviri, 10 gram MDMA, 12 gram kokain ile 22 bin 865 TL, 2 bin 310 dolar, 38 bin euro, 1150 sterlin para ele geçirilmişti.

Mali Şube ele geçirilen yüklü miktardaki paranın kaynağını araştırırken, zanlılardan birinin son 7 aydır, Kuzey’de topladığı paraları Güney Kıbrıs’ta bir kişiye gönderdiğini tespit etti.

Zanlılar Y.B, S.H, Y.M, M.A.A dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Polis mahkemede hem operasyonu hem de 5 Nisan’dan itibaren yürüttükleri soruşturmada elde ettikleri bulguları aktardı.

POLİS ÖNCE İHBAR ALDI, SONRA PUSUYA YATTI

Soruşturmayı yapan polis, bir süre önce Çıkarma Plajı civarında uyuşturucu alışverişi yapıldığına dair ihbar aldıklarını söyledi.

Polis, alınan ihbar üzerine 4 Nisan’da Fason Operasyonu başlattıklarını; pusuya yattıklarını, S.H isimli zanlının olay yerine araçla gelerek, bin 200 euro para bıraktığını belirlediklerini açıkladı. Polis, M.A.A’nın ise daha sonra motosikletle olay yerine geldiğini, parayı aldığını söyledi.

Polis, S.H’nin Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını, üzerinde yapılan aramada 4 gram hintkeneviri bulduklarını ifade etti.

Polis, soruşturma kapsamında Y.B’nin de tespit edilerek tutuklandığını, evinde yapılan aramada 32 gram hintkeneviri, 10 gram MDMA, 11 gram kokain, öğütücü ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan toplam 22 bin 865 TL, 520 Euro, 2 bin 310 Dolar ve bin 150 Sterlin nakit para ele ele geçirildiğini söyledi.

Polis, yapılan soruşturma sonucu suçla bağlantısı görülen M.A.A’nın Lefkoşa’da tespit edildiğini açıkladı.

Polis, zanlının Lefkoşa’daki evinde yapılan aramada bir gram kokain, kullanımlarındaki araçta ise bir adet uyuşturuculu sarma sigara ele geçirildiğini açıkladı.

Polis, yapılan soruşturma sonucu Y.B’nin Güney Kıbrıs’ta yaşayan bir şahsın yönlendirmesiyle uyuşturucu temin edip, satışını yaptığını belirtti.

PARA TRANSFERLERİ….

Polis, Y.B’nin Güney’deki şahsa borcu olduğunu, son 7 aydır KKTC’de para toplayıp güneydeki şahsa gönderdiğini söyledi.

Polis, son olarak Y.B’nin 38 bin euro almaya gelen Y.M’nin de yakalandığını belirtti. 

8 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAKLAR…

Polis, ele geçirilen para miktarının oldukça yüksek olduğunu, Mali Şube’nin de soruşturmaya dahil olduğunu açıkladı.

Polis, toplanan ve güneye gönderilen paraların kaynağının araştırılacağını ifade etti. Polis, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceklerini ifade ederek, 8 gün ek süre istedi. Yargıç Hazan Aksun talep edilen süreyi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar