Protesto sonrası Sucuoğlu'na soru: Türkiye müdahale etti mi etmedi mi?

25 Nisan 2022

Güncelleme: 25 Nisan 2022

A
A

Protestosu sonrası yeniden Meclis’e giren CTP lideri Tufan Erhürman, UBP’liler tarafından atılan “dik dur” sloganını ve Sunat Atun’un görevden “alınamaması”nı tekrar gündeme getirdi.

ZgotmplZ

Meclis’te yeni hükümetin kabine listesi okunurken dışarı çıkarak protesto eden CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis’e döndüğünde kürsüye çıktı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu’na net bir soru sordu: Türkiye müdahale etti mi etmedi mi?

Erhürman, Atun’un görevden alınmadığı değil “alınamadığının” söylendiğini, bunun da kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti’nin olaya müdahil olduğu algısını yarattığını savundu.

Sucuoğlu’nun halka açıklama yapması ve bu yaşananlara “Türkiye’nin müdahalesinin bulunup bulunmadığını” açıklaması gerektiğini söyleyen Erhürman, “Sucuoğlu eğer ‘Türkiye müdahale etmedi’ diyecekse o zaman halka yaşatılan bu maskaralığın sebebi neydi?” diye sordu.

Sucuoğlu’nun “alamadı” kelimesini bilinçli olarak kullandığını dile getirdi. Bunun kamuoyunda yarattığı algının, TC’nin bu olaya müdahil olduğunu kaydeden Erhürman, ardından bir gece UBP binası önünde toplanan bir grubun Sucuoğlu’na yönelik “Dik dur” dediğini söyledi. Sucuoğlu’nun ise kime ve neye karşı dik duracağını söylemediğini aktaran Erhürman, bunun yarattığı algının herkesin malumu olduğunu belirtti.

“SUCUOĞLU TÜRKİYE’NİN MÜDAHALELERİNE KARŞI DİK DURMAYA DAVET EDİLİYORDU”

UBP sempatizanları tarafından atılan sloganların aslında Sucuoğlu’nu Türkiye’ye karşı dik durmaya davet ettiğini kaydeden Erhürman, bu sebepten dolayı Sucuoğlu’nun halka açıklama borcu olduğunu, Meclis kürsüsüne çıkarak halkta bu algıyı yaratan kelimelerle ilgili cevap vermesi gerektiğini söyledi.

 “SİZE ARTIK SAYGI DUYMAYACAĞIZ”

Erhürman sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizim size saygı duymamak için sebeplerimiz var. Bu halk bu yarattığınız maskaralıktan dolayı size saygı duymuyor. Bu halk krizin ortasında dalga geçmeye çalıştığınız için size saygı duymuyor. Muhalefet de bu halkın temsilcisi olduğu için size saygı göstermiyor ve göstermeyecek. Öğleden sonra olağanüstü toplantı çağırdınız, bu toplantıda yine hükümet programı okuyacaksınız ve muhalefet milletvekillerinin sizin hükümet programınızı dinlemesini bekliyorsunuz. Yeni bakan Amcaoğlu, Maliye kısmını yazdı mı? Geri kalanlar da zaten muhteşemdi onları bir kez daha mı okuyacaksınız? Hisseli harikalar kumpanyası. CTP olarak biz bu maskaralığın parçası olmayacağız dedik. Hükümet programının okunması sırasında da burada olmayacağız. Çünkü biz evet yaşatılan bu maskaralığın parçası olmayacağız. Ve bu halka saygısı olmayana da biz saygı göstermeyeceğiz. Bu halkın iradesine saygısı olmayana da biz saygı göstermeyeceğiz. Bu halkın temsilcisiyiz ve bu halkı saygı göstermeyene de zerre saygı duymayız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar