Polis yılbaşı için tüm önlemleri aldı, vatandaşa çağrıda bulundu

30 Aralık 2022

A
A

Vatandaşın yeni yılını kutlayan Polis Genel Müdürlüğü, yılbaşı gecesi için tüm önlemlerin alındığını bildirdi, alkollü ve süratli araç kullanılmaması çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

Polis Genel Müdürlüğü, yeni yıl mesajı paylaştı.

Mesajda, yeni yıl kutlamalarının huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilmesini sağlamak maksadıyla, tüm emniyet tedbirlerinin alınarak, önlemlerin en üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi.

Şikayet ve yardım talepleri için “155 Polis İmdat”, “156 Narkotik”, “199 İtfaiye” ve diğer telefon hatlarının 24 saat kesintisiz hizmette olacağı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, trafik başta olmak üzere bazı konularda vatandaşa şu çağrıda bulunuldu:

  • Trafik kurallarına mutlaka uyunuz.
  • Sizin ve/veya başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullananlar ile trafik kurallarına uymayanları hiç çekinmeden “polise” bildiriniz. 
  • Alkol almışsanız araç kullanmayınız. Gerekirse alkol almamış bir yakınınızdan yardım talep edin veya taksi hizmetinden faydalanınız.   
  • Sürat yapmayınız. Süratin yolları değil, kendi yaşamınızı kısaltabileceğini unutmayınız.      
  • Trafikte önceliğiniz, gideceğiniz yere sağlıklı varmak ve sevdiklerinizle kucaklaşmak olsun. Yeni Yılda da son durak eviniz olsun.
  • Yeni yıl kutlaması sırasında ateşli silah kullanmayınız. Kullanılmasının suç olduğunu unutmayınız.
  • Suç işleyen kişileri derhal en yakın polis karakoluna bildiriniz.
  • Yaşam hakkının her şeyin üzerinde olduğunu unutmayınız ve bunu kimsenin elinizden almasına asla izin vermeyiniz.

"Bizleri ve halkımızı derin üzüntüye boğan, ülkemizi maddi ve manevi kayıplara uğratan trafik kazalarının önlenmesinde polis-halk işbirliğine son derece önem veriyoruz. Siz değerli halkımızın bu bilinçle, polise her zaman yardımcı olacağına yürekten inanıyoruz. Sevincinizin üzüntüye dönüşmemesi ve istenmeyen üzücü olayların yaşanmaması en büyük dileğimizdir." vurgusu yapılan açıklamada, "Bu vesileyle, değerli halkımızın yeni yılını içtenlikle kutlar, 2023 yılının halkımıza, devletimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz." denildi.   

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar