Polis anlatımıyla KHK'daki baskın

12 Eylül 2022

Güncelleme: 12 Eylül 2022

A
A

Polis, bugün KHK’da yaşananlar hakkında bilgi notu yayımladı.

ZgotmplZ

Polis Basın Subaylığı, Kamu Hizmeti Komisyonu’nda (KHK) bugün yaşananlar hakkında bilgi notu yayımlandı.

Bilgi notunda bugün 09.30'da gardiyan alımları ile ilgili mülakat yapılacağı sırada, mülakat konusunda görüş farklılığı olan iki sendika başkanı, yedi sendika üyesi ve bir sendikanın yetkili avukatının, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı hizmet binasına müsaade olmaksızın girerek, mülakatı hukuksuz olarak engellediği dile getirildi.

Bunun üzerine Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı’nın, polisi arayarak çalışmaların devamının temini için düzeni sağlamak adına polisten yardım istediği ifade edilen bilgi notunda, “Polis gelinceye kadar işgali sürdüren söz konusu şahıslar, polisin olay yerine intikali sonrası Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne davet edilmişlerdir.” denildi.

Bilgi notunda on kişiye, “mülke tecavüz ve genel rahatsızlık” suçlarından dolayı  dava okunduktan sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.

KHK BAŞKANI VE SENDİKA BAŞKANLARI NE SÖYLEMİŞTİ?

KHK Başkanı Ömer Köseoğlu, mülakatlarda adayların kriter puanları, bilgi ve belgelerinin kendilerine verilmediği gerekçesiyle 10-12 sendika üyesinin bu sabah Kamu Hizmeti Komisyonu’na gelip mülakat odasını işgal ettiğini belirterek, polisi arayarak bu kişilerden şikayetçi olduğunu açıkladı. Köseoğlu, “Kamu Hizmeti Komisyonu’nun başkanı bensem, çalışma kurallarımı da ben belirlerim. Sendikacılar değil…Kimsenin oda işgal etmeye, mülakatları engellemeye hakkı yok. Burası dağ başı mı?” ifadelerini kullandı.

Şikayet üzerine, KTAMS Başkanı Güven Bengihan ile Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, “mülke tecavüz” suçlamasıyla gözaltına alındı. İfadesi alınan sendikacılar serbest bırakıldı. Lefkoşa Polis Müdürlüğü'nden çıkışta basına açıklamalarda bulunan Bengihan, 17 yıldır tüm mülakatlarda sendikaların gözlemcilik yaptığını ve adayların kriter puanları, bilgi ve belgelerinin sendikalara verildiğini belirterek, “Ne oldu da şimdi bunlar sendikalara verilmiyor?” diye sordu.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan ise, “Sayın Köseoğlu’nun zihniyeti ‘Ben yaparım olur’dur. Kendisini atayanlar da seyirci kalıyor. Biz rahatız… Bugün geldik polise ifade verdik. Gerekirse yatarız da. Ama buna sebep olanlar bunun hesabını verecek.” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar