PM öncesi Üstel temkinli: Önce yetki sonra partilerle görüşme

10 Mayıs 2022

Güncelleme: 10 Mayıs 2022

A
A

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Üstel, siyasi parti turuna UBP Parti Meclisi'nden yetkiyi aldıktan sonra başlayacağını bildirdi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen İçişleri Bakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ünal Üstel, yarın toplanacak UBP Parti Meclisi'ni (PM) bekliyor.

UBP Parti tüzüğüne göre Üstel’in PM tarafından hükümeti kurmakla yetkilendirilmesi gerekiyor. UBP PM toplantısı ise yarın gerçekleştirilecek.

Bu sabah MYK Haber'in sürece ilişkin sorular yönelttiği Üstel, Meclis'teki siyasi partilerle hükümet kurma görüşmelerine başlamak için yarınki PM'yi işaret etti.

Ünal Üstel, "Şimdi bir şey yok daha. Yarın Parti Meclisi var, görev alacağız sonra partilerle görüşme olacak." dedi.

Üstel, UBP'den yetki almadan Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilmesine parti içinden ne gibi tepkiler oluştuğu sorusuna ise yanıt vermekten kaçındı. 

Bu arada MYK Haber'in partiye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, UBP PM'de Üstel'in yetkilendirilmesi konusunda bir olumsuzluk yaşanması beklenmiyor.

TATAR  HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİNİ ÜSTEL’E VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, UBP Parti Meclisi'nin kararını beklemeden hükümeti kurma görevini dün Ünal Üstel'e vermişti.

Anayasa uyarınca Üstel’in kabinesini 15 gün içinde Cumhurbaşkanı’na sunması veya görevi iade etmesi gerekiyor.

Üstel’in hükümeti kurma görevini almasının hemen sonrasında UBP Genel Merkezi’nde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından konuşan Sucuoğlu, UBP Parti Meclisi'nin, çarşamba günü Üstel'in hükümeti kurmakla görevlendirilmesi ve parti tüzüğüne göre yetkilendirilmesi konusunu değerlendireceğini açıklamıştı. Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Ünal Üstel’i görevlendirme kararını açıklamasının kendisi için sürpriz olduğunu da ifade etmişti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar