Perşembe kritik gün: Talepler kabul görmezse eylem ve grevler kapıda

6 Eylül 2022

Güncelleme: 6 Eylül 2022

A
A

Sendikalar, perşembe günü Başbakan'la yapacakları görüşmeyi bekliyor. "Göç Yasası" kapsamındaki çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili taleplerine olumlu yanıt verilmezse, önümüzdeki hafta eylem ve grevlere başlayacaklar.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, "Göç Yasası" olarak bilinen "47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası" kapsamındaki çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi konusundaki mücadelede gelinen son durumu değerlendirmek üzere bugün sendikaların toplantı yaptığını kaydetti.

Bengihan, sendikaların, Başbakan’ın perşembe günü saat 16.30’da sendikalarla gerçekleştireceği toplantıyı bekleme kararı aldığını, ayrıca çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili taleplerine olumlu yanıt verilmemesi durumunda eylem ve grevlerin önümüzdeki hafta içinde başlamasına da karar verdiğini bildirdi.

Açıklamaya imza koyan sendikalar şöyle:

“KTAMS, Kamu-Sen, Kamu-İş, KTÖS, KTOEÖS, Türk-Sen, Dev-İş, Hür-İş, BES, Koop-Sen, Güç-Sen, Vergi-Sen, Tıp-İş, Maliye-Sen, DAÜ-Sen, DAÜ Bir-Sen”

Kamuda çalışan bir kişi ile Göç Yasası kapsamında işe giren bir çalışan arasında yaklaşık yüzde 25 maaş farkı bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar