"Pazarlıklara ayıracak vakit yok, hemen hükümet kurulmalı"

21 Nisan 2022

Güncelleme: 21 Nisan 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la görüşen YDP Genel Başkanı Arıklı, “Çok önemli tedbirlerin acilen alınması gerekiyor. Görevlendirecek kişinin de görüşmelerini acilen tamamlayıp, hükümeti kurması gerek. Pazarlıklarla vakit kaybetmemek gerekiyor” dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etmesinin ardından Anayasa’nın ilgili hükümleri doğrultusunda, yeni hükümetin oluşumuna yönelik istişare ve değerlendirmelerde bulunmak üzere bugün Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle istişare toplantılarını başlattı.

Tatar, ilk olarak Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı’yı kabul etti. Arıklı’ya YDP Genel Sekreteri Talip Atalay eşlik etti.

Yaklaşık 25 dakika süren görüme sonrası açıklama yapan Arıklı, arzularının geniş tabanlı bir teknokrat hükümet kurulmasından yana olduğunu söyleyerek, “Bu olmuyorsa UBP–CTP koalisyonu. Bunun ülkeye fayda getireceğine inanıyorum. O da olmazsa elbette 3’lü bir koalisyon” dedi.

Ekonomik açıdan önümüzdeki dönemin kaotik olacağına işaret eden Arıklı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bir an önce görüşmeleri tamamlayıp, yarın görevlendirmeyi yapması gerektiğini söyledi.

Arıklı, “Çok önemli tedbirlerin acilen alınması gerekiyor. Görevlendirecek kişinin de görüşmelerini acilen tamamlayıp, hükümeti kurması gerek. Pazarlıklarla vakit kaybetmemek gerekiyor” dedi.

SEÇİM OLACAK MI?

Erken seçim üzerine sorulan bir soruya da yanıt veren Arıklı, “Hükümet kurulamazsa erken seçime gidilir. Demokrasilerde bu bir haktır” şeklinde yanıt verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar