Öztürkler, Şenkul'un tabela indirmesini yorumladı

28 Aralık 2022

Güncelleme: 29 Aralık 2022

A
A

İçişleri Bakanı Öztürkler, Girne’nin girişinde yer alan ilçe nüfus tabelasını indiren Şenkul’un bir soruna işaret ettiğini ancak merkezi yönetimin yanı sıra belediyenin de bu konuda sorumlulukları olduğunu ifade etti. 

ZgotmplZ

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, BRT’de yayınlanan '17. Saat' programında Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un Girne’nin nüfusu ile ilgili eylemini değerlendirdi.

Şenkul bugün Girne’nin gerçek nüfusunu yansıtmadığı gerekçesiyle, Girne ilçe nüfusunun yazdığı tabelayı indirmişti.

Dünyada nüfus sayımının merkezi hükümet ile belediyenin iş birliğinde yapıldığını belirten Öztürkler, bu konuda yeni belediye başkanına da görevler düştüğünü söyledi.

Öztürkler “Bizim Girne Belediyesi ile geçmişte imzaladığımız Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Projesi vardır. Bu projeyle doğru nüfusun, bütün uyruklar ve yaş grupları ile birlikte ortaya çıkabilmesi için merkezi hükümet ile belediye başkanlarının ciddi görev ve sorunlulukları ortaya çıkıyor. Girne Belediyesi’nde Mekânsal Adres Kayıt Sistemi ile ilgili ilk etap çalışmalar bitmişti. Yeni seçilen belediye başkanına da görevler düşüyor.” diye konuştu.

Ziya Öztürkler, yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından önümüzdeki haftadan itibaren Mekânsal Adres Kayıt Sistemi ile ilgili çalışmaların devam edeceğini belirtti. Şu anda nüfus sayımı ile ilgili yetkinin İstatistik Kurumu’nda olduğunu hatırlatan İçişleri Bakanı Öztürkler, kurumun doğru veri ortaya koyabilmesi için yerel yönetimlerin bir an önce merkezi hükümet ile çalışmalarını doğru bir zeminde yaparak Mekânsal Adres Kayıt Sistemi’ni hayata geçişmesi gerektiğini söyledi.

Öztürkler, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un yaptığı eylem ile bir soruna işaret ettiğini ancak merkezi yönetimin yanı sıra belediyenin de bu konuda sorumlulukları olduğunu ifade etti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar