Özersay'dan hükümete sert tepki: Hesaplarını veremeyen siyasi partiler ceza almalıydı

30 Mayıs 2023

Güncelleme: 30 Mayıs 2023

A
A

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Meclis’teki siyasi partilerin, Sayıştay’a veremedikleri hesaplarına muafiyet getiren yasa önerisinin, hükümet ve muhalefetin oy birliği ile dün Meclis’te onayladığını” ifade ederek, buna tepki gösterdi.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis’teki siyasi partileri eleştirdi.  Özersay, “Meclis’teki siyasi partilerin, Sayıştay’a veremedikleri hesaplarına muafiyet getiren yasa önerisinin, hükümet ve muhalefetin oybirliği ile dün Meclis’te onayladığını” ifade etti.

Özersay yazılı açıklamasında, bunu “menfaat ortaklığı modeli” olarak niteledi ve “Dünyanın neresinde siyasi partiler kendilerine kıyak çekmek için yasayı değiştirir?” diye sordu.

Özersay, “Yasaya göre hesaplarını veremeyen siyasi partiler ceza almalı, partinin sorumlusu olan kişiler de milletvekiliyse dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve mahkeme önüne çıkmalıydı. Başsavcılık bazı milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis’e yazı da göndermiş ve anlaşılan siyasi partiler şimdi apar topar yasa değişiyorlar ve kendileri için af çıkardılar” ifadelerini kullandı.

"MENFAATLER ÖRTÜŞÜNCE OY BİRLİĞİ İLE ORTAKLAŞIYORLAR"

"Vatandaşların yasaları ihlal ettiğinde ceza hükümleri neyse ona göre cezasını çektiğini ama siyasi partilerin yasaları ihlal ettiklerinde yasayı değişip ceza almayacağına" dikkat çeken Özersay, “Menfaatler örtüşünce oy birliği ile ortaklaşıyorlar” dedi.

Özersay, “son bir yıl içerisinde Meclisteki muhalefetin, hükümeti 'gayrimeşru' olarak tarif etmesine rağmen Mecliste menfaat örtüşmesi olduğu zaman birlikte el ele ve oybirliği ile yasa yaptığı" görüşünü ortaya koyarak, geçen bu sürede oybirliği ile yürürlüğe konulan yasaları hatırlattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar