Özersay'dan hükümet tepkisi: Zaman kaybı, vatandaş indirimleri bekliyor

25 Nisan 2022

Güncelleme: 25 Nisan 2022

A
A

Yeni hükümetin kurulması çalışmalarını değerlendiren HP Genel Başkanı Kudret Özersay, “Bu zaman kaybı. İnsanlar, hükümetin verdiği sözü tutmasını ve yapılan fahiş zamların bir miktar indirilmesini bekliyor” dedi.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, ülkedeki siyasi gelişmeler nedeniyle insanlarda genel bir memnuniyetsizlik olduğunu söyledi ve “İstikrarsızlığın en istikrarlı halini yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

HP’den yapılan yazılı açıklamaya göre televizyon programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Özersay, “Bakanlar Kurulu’ndaki bir bakanı değiştiremeyen Faiz Sucuoğlu, bakanı değiştirmek için hükümeti bozup aynı hükümeti tekrar kurma yoluna gidiyor. Bakanın neden değiştirilemediği ayrı konu ama şu anda yaşadığımız yeni bir hükümet kurma süreci değildir” dedi.

VATANDAŞ İNDİRİMİ BEKLİYOR…

Özersay sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı’na gittiğimizde net olarak gördük ve kamuoyuyla da açık yüreklilikle paylaştık. Yapılan hükümet kurma görüşmeleri değildi; mevcut hükümet istediği değişikliği yapabilmek için başka bir yol izledi. Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü’ne bakarak bunun nasıl bir zaman kaybı olduğunu söyledim. Ülkeye yazık ediliyor, zaman çok değerlidir. İnsanlar, hükümetin verdiği sözü tutmasını ve yapılan fahiş zamların bir miktar indirilmesini bekliyor. Bu kalemlerin en önemlisi elektriktir ve insanlar elektriği hangi tarife üzerinden kullandığını bilmiyor. Çünkü görevden istifa etmiş bir Başbakan’ın sözleri var sadece ortada ama hükümet yok. Böyle ülke yönetme olmaz”

“HÜKÜMET ÇEKİŞMELERİN KURBANI OLMUŞTUR”

“İstikrar vurgusuyla hükümeti kuran Faiz Sucuoğlu iki ay içinde ülkeye tam bir istikrarsızlık yaşattı” diyen Özersay, Sucuoğlu’nun “yaptıklarıyla sözlerinin örtüşmediğini” söyledi.

Sözlerine “Hükümetin yeniden kurulma aşaması bir oyundan ibaret” diyerek devam eden Özersay, “Bu oyunun bir parçası olmayacağız” dedi.

Şu an yaşananların koalisyon ortakları arasında yaşanan sıkıntılardan kaynaklanmadığını, hükümetin UBP’nin iç çekişmelerinin kurbanı olduğunu söyleyen Özersay şöyle devam etti:

“Yaşadıklarımız; UBP’nin kendi içindeki çekişmelerin, parti içinden çıkan Cumhurbaşkanı’yla UBP’nin yaşadığı huzursuzluğun ve Türkiye’yle yaşadıkları uyumsuzluğun birleşiminin sonucudur” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar