Özersay'dan dörtlü buluşma açıklaması: Davet Denktaş'tan geldi

3 Haziran 2022

Güncelleme: 4 Haziran 2022

A
A

Denktaş'ın davetiyle Erhürman ve Atlı'nın da katılımıyla bir araya geldiklerini kaydeden Özersay, "Memleketin geleceği hepimizin gailesi, kaygısı." dedi, tekrar bir araya gelinebileceğini kaydetti.

ZgotmplZ

Önceki gün gerçekleşen muhalefet buluşmasının, Demokrat Parti (DP) eski Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın davetiyle gerçekleştiği ortaya çıktı.

Söz konusu buluşmaya Denktaş ile birlikte Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı katılmıştı.

Konuyla ilgili BRT’de konuşan Kudret Özersay, Denktaş’ın evinde yapılan toplantının insanlara toplumsal mutabakat anlamında umut olduğunu söyledi.

Özersay, "sine-i millet" (Meclis'ten çekilme) kararının bir başlangıç adımı olacağını belirterek, Meclis’in dışındaki, muhalefetteki diğer siyasi partilerle, sivil toplum örgütleriyle görüşeceklerini önceden söylediklerini kaydetti.

HP Genel Başkanı, “Biz sine-i milleti bu süreçte yapacağımız temaslar olarak tanımladık. O nedenle de Sayın Denktaş’ın davetini olumlu karşıladık. Siyasi görüşlerimiz farklı, Kıbrıs meselesi çözümüne ilişkin yaklaşımlarımız farklı ama memleketin geleceği hepimizin gailesi, kaygısı.” ifadelerini kullandı.

Tekrar bir araya gelinebileceğini ifade eden Özersay, şöyle devam etti:

“Kamuoyunda da olumlu bir karşılığı oldu. Çünkü ülkenin geleceği konusunda kaygı duyan, farklı siyasi görüşlerde de olsa birliktelik ister, umut ister. Daha geniş tabanlı bir mutabakat hükümeti önerdiğimizde de halktan destek bulmuştuk. Memleket, alım gücü dibe vurmuş, kamudaki tıkanıklık ortada… O nedenle halkın siyasilerden birliktelik beklentisi vardır. Memleketin iyiliği için diyalog kapısının açık olması gerekiyor diye düşünüyoruz. ”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar