Özersay: Kendi ayıplarını örtmek için yasayı değiştirmeye kalkışıyorlar

30 Kasım 2022

Güncelleme: 30 Kasım 2022

A
A

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, belediye seçimlerinde cinsiyet kotasını yanlış uygulayan siyasi partilerin kendi ayıplarını örtmek için yasayı değiştirmeye kalkıştıklarını belirtti.

ZgotmplZ

Meclis Genel Kurulu, belediye meclisi listelerinin cinsiyet kotasına uygun şekilde yeniden düzenlenmesine olanak sağlayacak yasa önerisini görüşmek amacıyla saat 14.00’te olağanüstü  toplanacak.  Halkın Partisi Genel Başkan Kudret Özersay, bu gelişmeyi, "yakışıksız" olarak yorumladı.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, “Yasalar vatandaş tarafından ihlal edilince vatandaş cezasını çeker, bedel öder. Oysa yasayı ihlal eden bazı siyasi partiler cezasını çekmek ve bedel ödemek yerine, yasayı değiştirip kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Bu demokrasi açısından, hukuk devleti olma açısından son derece yakışıksız bir girişimdir.” yorumunda bulundu.

"PARTİ OLARAK KURALI DOĞRU UYGULADIK"

YSK’nın cinsiyet kotası açısından Halkın Partisi listelerini uygun bulduğunu ve parti olarak kuralı doğru uyguladıkları için Halkın Partisi listelerinin iptal edilmediğini vurgulayan Özersay “Yasayı ihlal eden, hata yapan bazı siyasi partiler Meclis’te kol kola girmiş bir gecede yasayı değişiyor. Neden? YSK bazı aday listelerini iptal etti de o yüzden. Kendi ayıplarını örtmek için yasa yapıyorlar! Bu yasa değişikliği toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda övünmeye gelince bir harman yer isteyen bazı siyasi partilerin, cinsiyet kotasını anlamayıp yanlış uyguladıklarında kendi ayıplarını örtmeye çalışmalarından başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

YSK, belediye meclisi üyeliklerine aday gösteren bazı siyasal partilerin, Siyasal Partiler Yasası’ndaki düzenlemeye uymadıkları ve her cinsiyetten en az yüzde 30 aday göstermedikleri gerekçesiyle bazı belediyelerdeki aday listelerini iptal etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar