Özersay çizmelerini giydi: İki vekile disiplin yolu...

2 Haziran 2022

Güncelleme: 5 Haziran 2022

A
A

HP Parti Meclisi'nin Sine-i millet kararına uymayan HP'li iki vekile Özersay disiplin kurulunu işaret etti. Özersay hafa sonu Parti Meclisi'nin toplanarak durumu değerlendireceğini açıkladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: İrşad Esen

23 Ocak'ta yapılan erken genel seçimlerinden Halkın Partisi  (HP) yüzde 6,68 oy almış, Cumhuriyet Meclisi'nde ise 3 sandalye elde etmişti.

Seçilen isimler Kudret Özersay, Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers.

Özellikle 23 Ocak seçimlerinden sonra yaşanan siyasi ve ekonomik krizlerden rahatsız olan Halkın Partisi 19 Mayıs'ta Meclis'ten çekilme kararı alındı.

Karar Parti Meclisi'nde oy çokluğuyla alınmıştı.

HP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Özersay partisinin Parti Meclisi tarafından alınan sine-i millet kararına uygun olarak 27 Mayıs'ta Meclis Başkanlığı’na milletvekilliğinden çekilme dilekçesini vererek ilk adımı attı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı tarafından alınan karar doğrultusunda Özersay’ın istifa kararı, 6 Haziran'da yapılacak Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülerek, oylamaya sunulacak.

2 VEKİL KARARA UYMADI, HALKIN PARTİSİ İKİYE BÖLÜNDÜ!

3 milletvekili bulunan Halkın Partisin'de Özersay'ın isifa dilekçesini vermesinin ardından gözler diğer iki milletvekiline çevirilmişti.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay'ın aksine, HP milletvekilleri Jale Refik Rogers ve Ayşegül Baybars milletvekilliği görevinden istifa etmeyeceğini açıkladı.

ÖZERSAY: DİSİPLİNİ HATIRLATTI

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay iki vekilin istifa etmemesini değerlendirdi.

Özersay, partinin aldığı kararların diğer bütün üyeler gibi milletvekillerini de bağladığını belirtti.

Vekillerin bağımsız milletvekili olmadıklarına ve Halkın Partisi milletvekili olduklarına göre, onların da parti kararına uymak zorunda olduklarına işaret eden Özersay, “Kimse partinin üzerinde değildir” dedi.

Ortada uyulmayan ve ihlal edilen bir karar olduğu için hafta sonu Parti Meclisi’nin toplanacağını vurgulayan Özersay, toplantıda milletvekillerinin disiplin konusunun ele alınacağını belirtti.

Özersay'ın Parti Meclisi'nde yüksek oranda ağırlığı olduğu biliniyor.

ÖZERSAY: ÇİZMELERİMİ GİYDİM

HP Genel Başkanı Kudret Özersay'ın dün yaptığı bir paylaşımında önemli ifadeler kullanması bugün isitfa etmeyeceğini açıklayan iki milletvekilene mesaj olarak yorumlandı.

Özersay, ''Milletvekilliğinden çekilme kararımı siyaseti bırakıyorum gibi anlayanlar olmuş. Aksine çizmeleri giydim, Halkın içinde, partimin başında ve siyasetin tam göbeğinde çok daha aktif şekilde ülkemin geleceği için mücadeleye devam ediyor olacağım'' dedi.

Genel Başkan Özersay'ın bu sözleri partiyi kimseye bırakmayacağı anlamını taşıyor.

Milletvekilliğinden çekilme kararımı “siyaseti bırakıyorum” gibi anlayanlar olmuş. Aksine çizmeleri giydim, Halkın içinde, partimin başında ve siyasetin tam göbeğinde çok daha aktif şekilde ülkemin geleceği için mücadeleye devam ediyor olacağım. #devam pic.twitter.com/Xmw2Yva3Z2

— Kudret Özersay (@KudretOzersay) May 31, 2022

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar