Özelleştirme sırası limanlar ve telekomünikasyonda

5 Eylül 2022

Güncelleme: 5 Eylül 2022

A
A

Özelleştirmeye karşı çıkmanın akıntıya karşı kürek çekmek olduğunu belirten Arıklı, Ercan'dan sonra sırada limanlar ve telekomünikasyonun özelleştirilmesi olduğunu söyledi.

ZgotmplZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, özelleştirmelerin devam edeceği bilgisini verdi.

BRT’de katıldığı "Manşet +" programında değerlendirmelerde bulunan Arıklı, Ercan Havalimanı’nın kendileri için önemli bir özelleştirme deneyimi olduğunu vurgulayarak, yüklenici firmayla sorunların giderilmesinin ardından “29 Ekim’de test uçuşlarına başlama, 15 Kasım’da da resmi açılışı yapma konusunda mutabık kaldık.” dedi.

“Ercan Havalimanı’nda tartışılan bir özelleştirilme var diye biz özelleştirmeden kaçamayız.” diyen Bakan Arıklı, dünyada trendin özelleştirme yolunda olduğunu, devletin sadece denetleyici olarak yer aldığını söyledi. Özelleştirmeye karşı çıkmanın akıntıya karşı kürek çekmek olduğunu belirten Arıklı, yapılması gereken şeyin Ercan’da yapılan yanlışları dikkate alarak bundan sonra daha dikkatli sözleşmeler yapmak olduğunu söyledi.

LİMANLAR VE TELEKOMÜNİKASYON SIRADA

Sırada limanlar ve telekomünikasyonun özelleştirilmesi olduğunu kaydeden Arıklı, 22 Eylül’de Türkiye’den teknik bir heyetin geleceğini ve incelemelerde bulunacağını belirtti. Arıklı, “Son rötuşlar yapıp ihale aşamasına geçeceğiz.” dedi.

Arıklı, konuyla ilgili özetle şunları kaydetti:

  • Maalesef biz bu konularda sürekli gecikmişiz, işin edebiyatında kalmışız. Bütün hükümetlerin programlarında limanlar kamu-özel iş birliğinde yeniden yapılandırılacaktır ibaresi vardır. Biz bir taraftan Ercan’ı hallederken ikinci aşamada da limanları halletmek durumundayız. Ardından telekomünikasyona sıra gelecek.
  • Mağusa Limanı yaklaşık olarak yarım milyar dolar civarında yatırım istiyor. Burada kruvaziyer gemilerin yaklaşabileceği bir liman düşünüyor.
  • Aynı şekilde Girne Limanı. Ama bana göre esas önemli olan Gemikonağı Limanı. O da gündemimizde. 22’sinde gelecek olan teknik ekibin orayı da incelemesini rica ettim.
  • Özelleştirmelerin karşısındaki en büyük engel sendikalar. Sendikalarla konuşularak ikna edilmeleri gerekiyor.
  • 4.5-5G ihalesinde bürokratik engeller nedeniyle gecikme yaşandı. Maliye Bakanlığı'ndan onay alındı, büyük bir ihtimalle bir-iki gün içinde ihaleye çıkılacak.
  • Karayolları için bütçe çok kısıtlı. Bu konuda bize yatırım yapacak tek ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir.
  • Yolların ışıklandırılması konusunda çalışma başlattık.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar