Özeldeki fiyatları paylaştı; kamuda tam gün eğitimin önemini vurguladı

15 Haziran 2022

Güncelleme: 15 Haziran 2022

A
A

Erhürman, özel ve kamu okulları gerçeğine dikkat çekerek, ekonomik koşulları ağırlaşan ailelerin travmalar yaşayacağını vurguladı. Kamuda tam gün eğitimin önemine dikkat çekti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ekonomik koşullar ve kamu okullarının içinde bulunduğu mevcut durum nedeniyle eğitim konusunun toplumsal travmaya neden olacağını savundu.

Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından "Gerçeği, gümbür gümbür geleni konuşmak zorundayız." diyerek başladığı paylaşımında, özel eğitim kurumlarının ücretlerine dikkat çekti.

"Özel okullarda yıllık 4000 sterlin. TL üzerinden öğrenci kabul edenlerde 44,000 TL yıllık." bilgisini veren CTP lideri, maddi gücü yetmeyen ailelerin çocuklarını özelde alıp devlet okuluna vermek durumunda kalacağını ancak tam gün eğitim olmadığı için bu kez çalışan ebeveynlerin işlerini bırakmaları gerekeceğini kaydetti.

Bu durumun toplumsal travmalara neden olacağını vurgulayan Tufan Erhürman, kamu okullarında tam gün eğitimin önemini vurguladı.

Erhürman paylaşımında şunları söyledi:

"Döviz üzerinden öğrenci kabul eden özel okullarda yıllık 4000 sterlin (yani an itibarıyla 84,000 TL). TL üzerinden öğrenci kabul edenlerde 44,000 TL yıllık. Bunu ödeyemem deyip çocuklarını kamu okuluna aktaracakların sayısı artarsa kamu okullarının yeterliliği bilinmiyor. Ayrıca bu durumda kamu okullarında tam gün eğitim olmadığı için, dede-nene desteği yoksa, özellikle kadınların ekonomiden çekilip öğleden sonra çocuklarına bakma zorunluluğu doğacak.

Her durumda hem devlette, hem evlerde bir sürü travma yaşanacak. Her şeyinden kesse de çocuklarından kesmeyen Kıbrıslı Türkler için bu kolay kaldırılabilir bir travma değil. Kaldı ki halihazırda kamu okullarında eşitsiz koşullarda okuyan çocuklarımızın durumu bunu yüreğinde hissetme becerisi olanlar için orada duruyor!

Ama herkesin reformcu kesildiği bir dönemde kamu okullarında tam gün eğitim 'reformcular'ın gündeminde dahi değil. Oysa bu, hem eğitimde, hem de ekonomide taşları yerinden oynatacak gerçek reformlardan biri.

Siz bu memleketin, geleceğin, hatta çocuklarımızın bile gailesini çekmemeye, günü kurtarma çabasına ama bir yandan da "reform" sözcüğünüzü ağzınızdan düşürmemeye devam edin!

Bizim gerçek gündemimiz bu ve bilin ki yapacağız!"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar