Önceden izinleri alınan güneş enerjisi işlemleri bugün başlıyor

13 Mart 2023

Güncelleme: 13 Mart 2023

A
A

Önceden izinleri alınan GES (güneş enerjisi) işlemleri bugünden itibaren başlayacak.

ZgotmplZ

Önceden izinleri alınan GES (güneş enerjisi) işlemlerine bugün başlanıyor.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, 9 Mart'ta yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Müdürlüğü ve ilgili bakanlıkla yapılan istişareler neticesinde ve sayaç tedarikinin de başlaması nedeniyle önceden izinleri alınan GES (güneş enerjisi) ile ilgili işlemlere 13 Mart'tan itibaren başlanacağını duyurmuştu.

Yaşanan gecikme ve aksaklıklardan dolayı sendikanın halkın daha fazla mağdur olmaması için bir adım attığını bildiren Tuğcu, ilgili bakanlığın da yeni tüzük çalışmasını bir an önce bitirip sonuçlandırması gerektiğini belirtmişti.

Tuğcu açıklamasında “Yaşanan sürecin tekrarlanmamasını umar, bu hakkın tüm halkımıza eşit ve adaletli bir şekilde faydalandırılmasını, yatırımların bir an önce tamamlanmasını istiyoruz.” ifadelerine de yer vermişti.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın, solar sisteme (güneş paneli) ait başvurulara ilişkin son "Yenilenebilir Enerji Uygulama Ve Denetim Tüzüğü" 19 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Ülkede şu anda 100 MW’ı aşan güneş enerjisi kurulumu mevcut.

Yaklaşık 50 MW daha güneş enerjisi kurulması için talep olduğu hesaplanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar