Öğrenci ehliyetleri yeniden uzatıldı

20 Haziran 2022

Güncelleme: 20 Haziran 2022

A
A

Pandemi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır devam eden öğrenci ehliyetleri uzatma kararı yeniden alındı. Böylelikle Eylül 2022'ye kadar öğrenci ehliyetlerini ücret almadan uzatmaya devam edecekler.

ZgotmplZ

Bakanlar Kurulu, öğrenci sürüş ehliyetlerinin geçerlilik süresi 15 Mart 2020 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasında biten kişilerin öğrenci ehliyetlerini, 30 Eylül 2022’ye kadar ücretsiz uzatabilmesi için yasa gücünde kararname çıkardı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak bugün yürürlüğe giren kararname, Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi kabul ettiği Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanması ve birçok ekonomik faaliyetin durdurulmasından dolayı borç ödeme güçlüğü yaşanması nedeniyle hazırlandı.

Kararnamede şu ifadeler yer aldı:

''Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak kabul edilen Corana Virüsü(Covid-19) nedeniyle Dünyada olduğu gibi ülkemizde de halkımızın gerek Fasıl 156, Madde 2 altında düzenlenen Sokağa Çıkma Emirnamesi, gerekse birçok ekonomik faaliyetlerinin durdurulmasından dolayı borçlarını ödeme güçlüğü yaşadığı görülmektedir. Bakanlığımıza bağlı Trafik Dairesi Müdürlüğü, Öğrenci Ehliyeti geçerlilik süresi 15 Mart 2020 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasında hitam bulan kişilerin, öğrenci ehliyeti hitam süresinin 30 Eylül 2022 tarihine kadar herhangi bir ücret alınmaksızın uzatılarak işlemlerinde kolaylık sağlanması amacı ile bu Yasa Gücünde Kararname hazırlanmıştır.''

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar