Murat Şenkul MYK'ya konuk oldu: Girne'de sistemi sarsmaya gelecek, deli dolu yönetime ihtiyaç var

26 Eylül 2022

Güncelleme: 27 Eylül 2022

A
A

CTP Girne Belediye Başkan Adayı Murat Şenkul, sistemi sarsacak, biraz da deli dolu bir yönetime ihtiyaç olduğunu vurguladığı Girne'de, rakiplerine şans tanımadı. Şenkul, MYK 2022 Yerel Seçim Özel yayınında merak edilenleri anlattı.

ZgotmplZ

CTP Girne Belediye Başkan Adayı Murat Şenkul, "MYK 2022 Yerel Seçim Özel" yayınında Ramazan Adnan'ın konuğu oldu.

Şenkul siyasetin yabancısı değil ancak ilk kez bir adaylık yarışının içerisinde. Bunun en büyük sebebi ise doğup büyüdüğü şehrin bugünkü hali...

Girne'ye ve ülkeye olan sevgisi 3 çocuğuna Ada, Kuzey ve Güney ismini verecek kadar canlı yaşayan Murat Şenkul, "Girne’nin bugünkü halini, bu şehrin bir çocuğu olarak Girne’ye yakıştıramadım için adayım. Vatandaşlarımızın da bir değişim ihtiyacı olduğunu gördüğüm için adayım. Bir şey olmak için değil, çok şey yapmak için adayız." dedi.

Bağımsız değil Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) adayı olduğuna da vurgu yapan Murat Şenkul, "Kişilerin değil fikirlerin yarışacağı bir seçim olacağını düşünüyorum. Girne’nin sorunlarına çözüm bulacak bir kişinin belediye başkanı seçilmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Şenkul, iddiasını da güçlü bir şekilde ortaya koydu ve rakiplerine göre bir adım önde olduğu söyledi:

"Mevcut başkanın bugüne kadar yapamadıklarını bundan sonra da yapamayacağının garantisi olduğunu seçmen nezdinde değerlendirildiğini düşünüyorum. Diğer adayın da gaileleri vardır ancak mevcut adaylarla kendimi tartıya koyduğum zaman fikirsel anlamda ciddi farklılıklarımız olduğunu ve önde olduğumu düşünüyorum."

UBP’nin aday çıkarmasını bekleyen CTP adayı, adaylık şansını bu bağlamda ise şöyle değerlendirdi:

"UBP’nin Girne'den çıkaracağını düşünüyorum. Mevcut adaylardan çok oradan bir şey gelir mi diye bakıyorum. Biri denenmiştir. Ötekinin de Girne’ye dair sevdası ve bilgisi olsa da, kendi uzmanlık alanlarının çok dışında bir konudur Girne Belediyesi’nin sorunları. Sistemi sarsmaya gelecek, biraz da deli dolu bir yönetime ihtiyaç vardır. Girne’nin sorunları sıradan değildir. Yaşamsaldır."

Murat Şenkul, Girne'de asıl sorunun yönetimsel olduğunu, diğer sorunların ise bunun sonucu olduğunu savundu:

"Girne’nin en büyük sorunu yönetim krizidir. İlk önce belediyenin yönetim, yerel liderlik, sorunlu konularda sorumluluk alma ilkesini belediyeye enjekte etmemiz gerekir. Yönetim sorununun yarattığı en büyük sonuçlardan biri kanalizasyon. 2.5 yıl içerisinde mevcut kaynaklarla bu süreci çözeceğiz."

CTP Girne Belediye Başkan Adayı Şenkul, programda ayrıca şunları da kaydetti:

  • Girnelilere, sorunlara karşı dik ve savaşçı karakterimizin olduğunu yaşayarak göreceklerdir.
  • Umut ederim 4 yıl sonra hiç kimse beni arayıp da, 'Murat Başkan, bu sorunu çöz bize' demeyeceği noktaya getiririz Girne’yi.
  • Girne Belediyesi, kurumsal bir yapıya bürünecek.
  • Yüzde 50+1 alacağıma inanıyorum. Ben bunu söylerken, toplumun bu görevi bu güçte vermesinden yola çıkarak söylüyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar